...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Chlebek Bananowy

autor: Karol Płachta, Cukiernia Sowa

RECEPTURA

Składniki
120 g miękkie masło
200 g drobny cukier
2 szt jajka
240 g mąka pszenna z dodatkiem proszku do pieczenia
          (lub zwykła mąka z 1 1/2 łyżeczki proszku )
1 łyżeczka soda oczyszczona
1 łyżeczki ekstrakt z wanilii
3 szt. banany
garść prażonych, posiekanych orzechów włoskich

 

Przygotowanie
Rozgrzej piekarnik do 180°C. W misce, przy pomocy miksera, wymieszaj masło z cukrem, aż masa będzie pulchna i blada. Dodaj 1 jajko i trochę mąki, wymieszaj. Dodaj drugie jajko, resztę mąki i sodę. Mieszaj, aż masa będzie jednolita i gładka. Banany obierz ze skórki i pognieć widelcem na papkę. Dodaj ekstrakt waniliowy, startą tonkę i orzechy. Dokładnie wymieszaj.

Połącz masę z bananami i wyłóż na wysmarowaną masłem blachę do 3/4 jej głębokości (ciasto powinno się zmieścić do keksówki o długości mniej więcej 30 cm). Wierzch ciasta możesz posypać orzechami lub położyć plasterki banana.

Wstaw do piekarnika na około 50 minut, przy czym w połowie pieczenia przykryj chlebek folią aluminiową, aby wierzch się zbytnio nie zarumienił. Po upływie 50 minut wbij patyczek w środek ciasta – jeśli będzie suchy oznacza, że jest gotowe. Wyjmij z piekarnika i wystudź. Pokrój chlebek dopiero na drugi dzień – wtedy jest najlepszy.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji