...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Wigilia Piekarzy w Poznaniu

3 grudnia br. do Poznania przyjechali piekarze niemal z całej Polski, zrzeszeni w Stowarzyszeniu Rzemieślników Piekarstwa RP. Powód? Spotkanie opłatkowe, które jak żadne łączy branżę w jedną wielką rodzinę.

Co roku właściciele piekarni spotykają się na początku grudnia, by podzielić się opłatkiem oraz złożyć sobie życzenia świąteczne i noworoczne. Spotkanie opłatkowe to też czas refleksji nad wartością piekarstwa i koniecznością działania poprzez organizacje branżowe. W tym roku, w Poznaniu, przypomniał o tym ks. biskup Zdzisław Fortuniak.

Ks. biskup Zdzisław Fortuniak

W swoim wystąpieniu biskup poznański wyraził głęboki szacunek dla pracy piekarza, podkreślając szczególną rolę piekarstwa w społeczeństwie. W odniesieniu do rzemiosła, reprezentowanego przez mikro, małe i średnie firmy, jego ekscelencja zwrócił uwagę na konieczność wspólnego działania, zwłaszcza w czasach ciągłych zmian i rosnącej konkurencji. – Dlatego dobrze, że jesteście razem w cechach, Stowarzyszeniu, bo wtedy macie szansę być słyszalni.  (...) Jeżeli Wy będziecie mogli spokojnie pracować, spokojnie realizować sprawy zawodowe, wtedy ludzie będą mogli spokojniej myśleć o chlebie. Z tymi myślami i najlepszymi życzeniami pragniemy połamać się dzisiaj opłatkiem, który jest chlebem. Niech więc Pan Bóg pobłogosławi Waszej pracy, Waszemu trudowi. Żebyście mieli też i satysfakcję, i radość z tego, co stworzycie, przygotowując dla człowieka to, co najistotniejsze i niezbędne do życia – zakończył biskup Fortuniak.

Po jego słowach w sali rozbrzmiała dobrze znana kolęda "Wśród nocnej ciszy", zaśpiewana wspólnie przez piekarzy i cukierników z Wielkopolski, Pomorza, Mazowsza, Śląska i Lubelszczyzny oraz przedstawicieli współpracujących firm i instytucji. Następnie ks. Tadeusz Magas odczytał fragment Ewangelii św. Łukasza - Narodzenie Jezusa i zaprosił wszystkich do dzielenia się opłatkiem.

Dalsza część spotkania upłynęła przy rozmowach, którym towarzyszył obiad złożony z pysznych wigilijnych potraw.

Czas podziękowań

Spotkanie opłatkowe, organizowane przez Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa, to dobry moment, by podziękować firmom współpracującym, instytucjom oraz osobom, które w tym roku były szczególnie pomocne w organizacji przedsięwzięć Stowarzyszenia.

Wśród nich należy wymienić: Międzynarodowe Targi Poznańskie, Burmistrza m. Jawora Emiliana Berę, prezydenta m. Poznania Jacka Jaśkowiaka, dyrekcję Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego im. J.J. Śniadeckich w Poznaniu. W tym roku podziękowania otrzymały firmy: Puratos, ZT Kruszwica, Lesaffre, Komplet, Zeelandia, Marcin Kopeć Młyn Markowice, Młyny Szczepanki, Wachtel oraz MASZ Gliwice.

Prezes Stanisław Butka podziękował również piekarzom z Lubelszczyzny, odpowiedzialnym za Forum Piekarskie podczas targów BAKEPOL: Barbarze Krzyszczak, Tadeuszowi Pęziołowi, Witoldowi Greli. Ponadto prezes SRP uhonorował Lecha Jędrykę (byłego wiceprezesa SRP) za długoletnią działalność w ramach Stowarzyszenia.

Lech Jędryka, były wiceprezes Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP

Organizatorami Wigilii Piekarzy w Poznaniu były Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP oraz Międzynarodowe Targi Poznańskie.

 

Zapraszamy do fotogalerii

Ks. Tadeusz Magas i biskup Zdzisław Fortuniak

Dr Henryk Piesiewicz i honorowy prezes Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP Andrzej Szydłowski

Tomasz Ratajczak, właściciel firmy Aleksander-Print, oraz Maciej Mielczarski, były przewodniczący Krajowej Rady Piekarstwa i Cukiernictwa, doradca prezesa SRP

Wśród zaproszonych gości nie brakowało przedstawicieli Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczej, jak Jacka Marcinkowskiego (na zdjęciu w środku, z Katarzyną Mojzykiewicz i Romanem Ciążyńskim)

Andrzej Wojciechowski, drugi wiceprezes SRP, wraz z Piotrem Koperskim

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji