...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Karnawałowa odsłona Targów FOOD-to-GO

Koniec karnawału, a tym samym Tłusty Czwartek zbiega się z 6. Targami Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO, 3-4 lutego 2016, AmberExpo, Gdańsk.

Jak podaje historia, pierwsza wzmianka na temat pączków w Polsce pochodzi właśnie z Gdańska, dlatego zapraszamy wszystkich restauratorów do podtrzymania trójmiejskiej tradycji oraz poszukiwania inspiracji na targach. Jedno jest pewne, podczas targów poznamy receptury na wyśmienite pączki, faworki czy słodkie desery, które można dołączyć do menu punktów gastronomicznych. Targi FOOD-to-GO to najważniejsze targi dla branży gastronomicznej na Pomorzu, w której udział potwierdziło około 100 firm.

Mocną stroną Targów FOOD-to-GO jest program towarzyszący. Również w tym roku organizatorzy zaprosili do współpracy cenionych w branży ekspertów. Swoją obecność na targach potwierdzili m.in.: charyzmatyczny Charles Daigneault, finalista programu „MasterChef”. Już dziś możemy zdradzić, iż podczas spotkania każdy restaurator, który odwiedzi targi dowie się jak smacznie przygotować m.in. tatara z przegrzebków, czy zupę z homara. Podczas targów Charles podpisywać będzie swoją książkę „Imprezownik kulinarny”. Po obfitym obiedzie warto posmakować deserów. Zadbają o to mistrzowie cukiernictwa. Krzysztof Trzópek w ramach strefy Prezentacji i Warsztatów zaprezentuje sposoby dekorowania tortów, natomiast Tomasz Deker zabierze nas w świat słodkich inspiracji i oczaruje serwowanymi deserami. Targi FOOD-to-GO odwiedzi również Małgorzata Weber, Mistrzyni Karmelarstwa Artystycznego, która zaprezentuje najnowszy trend mody cateringowej w serwowaniu deserów i przekąsek, czyli SHOT TO GO. Podczas Tłustego Czwartku nie może zabraknąć tego co najważniejsze, czyli samych pączków. Zapraszamy na spotkanie z Jolą Słomą i Mirkiem Trymbulakiem z Atelier Smaku na warsztaty wypieków pączków bezglutenowych. Gospodynie ze Stowarzyszenia Kobiet Zgorzałego, pokażą natomiast tradycyjne sposoby wypiekania faworków.

Tegoroczną nowością będzie Strefa Inteligentna Restauracja. Wystawcy zaprezentują najnowsze rozwiązania technologiczne dedykowane lokalom gastronomicznym. Przetestujemy innowacyjne rozwiązania IT dla gastronomii (m.in. aplikacje i strony mobilne, systemy inteligentnego zarządzania restauracją oraz zautomatyzowane sterowanie
i kontrolę oświetlenia, klimatyzacji czy nagłośnienia). Już dziś zachęcamy również do udziału w prezentacjach, które poprowadzą takie firmy jak m.in.:
UpMenu, która opowie o nowoczesnych narzędziach marketingowych dla gastronomii, firma Inclever, zaprezentuje inteligentny system GOPOS dla gastronomii. Warto dodać, iż na stoisku Inclever, będzie można sprawdzić możliwości interaktywnego stołu, który coraz częściej wykorzystywany jest w restauracjach na całym świecie, a w Polsce wciąż stanowi nowość. O tym czym jest marketing sensoryczny i jak wpływa on na wzrost sprzedaży opowie firma MOOD Polska, natomiast na pytanie „jak sprawnie obsłużyć gościa w restauracji?” odpowie podczas prezentacji firma SOFTECH. W świat urządzeń mobilnych, tak niezbędnych w interaktywnej restauracji, przeniesie nas firma Global-Lab.

Na stałe w program targów wpisała się strefa Bezglutenowa. Zachęcamy do odwiedzenia targów i spotkania z przedstawicielkami Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, które odpowiedzą na wszelkie pytania związane z wprowadzeniem menu bezglutenowego do restauracji.

Co więcej czeka na gości 6. Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO? Tego dowiedzą się Ci, którzy już 3-4 lutego odwiedzą AmberExpo w Gdańsku. Zachęcamy do rejestracji online, która pozwala na bezpłatny wstęp.

Miejsce targów
Centrum Wystawienniczo-Kongresowe AmberExpo
ul. Żaglowa 11, Gdańsk
Godziny otwarcia targów:
Środa: 3 lutego 2016r.: 10:00-16:30
Czwartek: 4 lutego 2016r.: 10:00 – 15:30

Organizator targów
Targi w Krakowie Sp. z o.o.
tel. +48 12 651 95 20
www.targi.krakow.pl

Kontakt
Katarzyna Gościańska - Specjalista ds. Marketingu
Tel. +48 12 651 95 23
Tel. kom. +48 510 134 219
Fax +48 12 651 95 22
goscianska@targi.krakow.pl

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji