...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Ciasteczkowe rewelacje 2012 według firmy Credin

Ledwo minęły święta wielkanocne, a rzemieślnicy z całej Polski, ba! nawet z zagranicy, zjechali do Sobótki (woj. dolnośląskie) na II edycję Credi Cookies Sensation (11-12 kwietnia). Jakie propozycje dla półprzemysłowej produkcji cukierniczej tym razem zafundowała firma Credin wspólnie z partnerami biznesowymi?

Wśród wspomnianych partnerów znalazły się takie firmy, jak Intertech Michał W. Długosz, Hert, Ilapak, Promark, Wiesheu, Młyny Szczepanki oraz BZ WBK Leasing. Ten układ gwarantował jedno: kompleksową ofertę, dzięki której każdy z gości mógł wybrać lub podpatrzeć co ciekawsze rozwiązania. Wybierać można było zarówno w gotowych mieszankach do produkcji ciastek i ciasteczek, jak i koncentratach. Przy okazji sprawdzić, jak działają maszyny dozujące i formujące, a także podpatrzeć różne techniki dekorowania.. Zwieńczeniem oferty półprzemysłowej produkcji było oczywiście pakowanie oraz etykietowanie. Pokazy przygotowania, dekorowania i wypiekania ciasteczek prowadził zgrany zespół technologów firmy Credin na czele z Krzysztofem Kaszakiem. Wszystkie prezentowane produkty przygotowano na bazie mieszanek i koncentratów z oferty Credin.

Formowanie, dekorowanie, wypiekanie

Ciasteczka formowano za pomocą dwóch maszyn typu Multidrop z serii Cookie Machines, oferowanych przez firmę Intertech: ekonomicznej, stołowej typu Domina iTD oraz charakteryzującej się większymi możliwościami maszyny typu Domina i40+CD. Oba automaty, sterowane komputerowo, umożliwiają szybkie i precyzyjne przygotowanie drobnych produktów cukierniczych, dotychczas formowanych ręcznie. Różne rodzaje i kształty wypieków uzyskano błyskawicznie przez dobór i wymianę końcówek oraz zastosowanie matrycy do cięcia struną. Przygotowano m.in. ciastka kruche o fantazyjnych kształtach, ciasteczka domowe, ciasteczka typu Graham na bazie koncentratu zawierającego ponad 37% mąki Graham, ciastka typu biszkoptowego, produkty na cieście parzonym (np. groszek ptysiowy) czy pyszną kokosankę z jedynej na rynku mieszanki dostosowanej do maszyn Multidrop. Do efektownej dekoracji wypieków technologowie używali czekolady Barry Callebaut oraz niewielkiej, lecz uniwersalnej oblewarki-temperówki firmy Intertech. Wśród nowości firmy Credin na uwagę zasługują m.in.:

- termostabilne nadzienia HB o 6 smakach,
- nadzienia tłuszczowe na bazie oleju palmowego w 9 rodzajach,
- posypka wieloziarnista fitness Credi Décor,
- nowy Cup Krem o wysokiej trwałości w warunkach pozachłodniczych, nadający się doskonale zwłaszcza do muffinów i cupcakes.

Udekorowane różne słodkości wypiekano na bieżąco w zautomatyzowanych piecach firmy Wiesheu.

Dodatkowe prezentacje i atrakcje

Od czasu do czasu prezentacja Krzysztofa Kaszaka i technologów była przeplatana pokazami maszyn z oferty firmy Hert. Pokazano, jak działają m.in. dozowniki holenderskiej firmy Bakon i kanadyjskiej Unifiller. Dużym zainteresowaniem cieszyła się maszyna do błyskawicznego wypieku korpusów babeczkowych, przygotowanych na bazie mieszanki Credi Kruche.

Specjaliści reprezentujący Ilapak oraz Promark omawiali metody szybkiego i zautomatyzowanego pakowania, znakowania i etykietowania wypieków. Na prowadzonych w sali prelekcyjnej multimedialnych seminariach przedstawiciele wszystkich firm współpracujących prezentowali nowinki techniczne i oferty produktowe oraz odpowiadali na pytania zainteresowanych słuchaczy.

Dodatkowe atrakcje przygotowano w namiocie rekreacyjnym, sąsiadującym z centrum pokazowym. Można było w nim podpatrzeć techniki technologa Rafała Nycka, który tworzył misterne dekoracje z masy cukrowej i marcepana. Dla sympatyków dobrego smaku przygotowano stoisko z wysokiej jakości win z oferty Winkolekcja Rolmex.

Mistrzowskie promocje

Organizator seminarium przygotował dla swoich klientów promocje: Mistrzowskie produkty Credin w Grze o Złoto! (szczegóły akcji promocyjnej na www.credin.pl). Nie zdradzamy szczegółów, ale dodamy, że promocje są godne uwagi, ale co najważniejsze, potrwają do 30 czerwca! 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji