...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Włoski triumf w Coppa del Mondo della Gelateria 2016

7. edycja Lodziarskich Mistrzostw Świata nie przyniosła żadnych niespodzianek, jeżeli chodzi o pierwsze miejsce. Włosi znów górą! I to już czwarty raz w historii zawodów. Obok nich na podium stanęły drużyny: Hiszpanów i Australijczyków. Polacy dopiero na 9. miejscu.

W 7. edycji mistrzostw wystartowało 13 zespołów z Argentyny, Australii, Chile, Japonii, Włoch, Maroko, Meksyku, Polski, Singapuru, Hiszpanii, Szwajcarii, Urugwaju i USA. Od soboty do poniedziałku konkurowali w hali Sigep w Rimini w siedmiu różnych konkurencjach skupionych wokół lodów i czekolady.

Zespół prowadzony przez Diego Crosara (Altavilla Vicentina), w skład którego wchodzili Luigi Tirabassi, Alberto Carretta, Antonio Capuano i  Amelio Mazzella di Regnella zdobył tegoroczny puchar za pracę “The contrast of the sea”. Drudzy byli Hiszpanie pod kierownictwem Antonio Sirvent Lopez (tytuł pracy “Little Red Riding Hood and her grandmother goes”). Trzecie miejsce zdobyli Autralijczycy za  “Treasures and mythology of the Pacific” od Martina Piccolo.

Najwyższe miejsce podium zawsze należało albo do Włochów, albo do Francji. W 2003 r. zwyciężyli Francuzi, 2006 i 2008 – Włosi, 2010 – Francja, 2012 – Włosi, 2014 – Francja. Możnaby rzec, że zrobiło się nudno i monotonnie.

Nasza uwaga była skupiona na polskiej drużynie. Po rewelacyjnym występie Polaków w 2014 r. w każdym z nas gdzieś tliła się nadzieja, że jeszcze raz uda się podskubać zagraniczną czołówkę i namieszać w końcowych wynikach. A może też zdetronizować francusko-włoską koalicję. Ostatecznie nasze ekipa zajęła 9. miejsce. Nie udało się, ale i tak dziękujemy za moc wrażeń!

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji