...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MH

Spożycie pieczywa... Jak jest? Jak będzie?

Przeciętny Polak zjadł 53,8 kg pieczywa w roku 2011 (dane GUS). To 4% mniej niż rok wcześniej i aż 43 kg mniej niż w 1993 r.

Eksperci przyznają, ze dużą rolę odgrywa w tej kwestii reklama - promocja artykułów zastępujących pieczywo, takich jak płatki śniadaniowe, makarony itd. sprzyja zwiększeniu konsumpcji tych artykułów. Nie mniejszy wpływ na wybór konsumenta ma szeroko głoszona opinia, że chleb tuczy… – tak wcale nie jest, trzeba tylko spożywać je z umiarem – komentuje Mieczysław Jankiewicz z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.

Istnieją też powody czysto ekonomiczne – dane GUS potwierdzają, że chleb nie jest już tak tani jak dawniej – piekarnie są zmuszone do cenowego konkurowania ze sobą, co odbija się na jakości pieczywa, a słaba jakość na wielkość popytu – stwierdza Grzegorz Nowakowski, szef Instytutu Polskie Pieczywo.

Nowakowski szacuje, że w najbliższych latach konsumpcja pieczywa wyniesie 45 kg na osobę rocznie.

Źródło: biznes.onet.pl

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji