28 lutego br. w Warszawie szefowie kuchni i mistrzowie cukiernictwa przygotują specjalną Kolację Charytatywną. Wśród wirtuozów smaku będą m.in. Paweł Mieszała, Tomasz Deker, Krzysztof Kopciński, Grzegorz Łapanowski oraz pomysłodawca i ambasador akcji Tomasz Jakubiak.
Podobne artykuły
IBA powraca!Najnowocześniejsze rozwiązania dla "słodkiego" biznesuTruskawka w czekoladzie - relacja ze spotkania prasowegoTego wieczoru znani kucharze i cukiernicy z całej Polski przygotują kulinarne niespodzianki, a organizatorzy zadbają o liczne atrakcje, a wszystko to z myślą o porzuconych i osieroconych dzieciach – podopiecznych fundacji SOS Dziecięce Wioski.
W cenie biletu (200 zł) organizatorzy przewidzieli 5 dań zakończonych deserami autorstwa Pawła Mieszały, Tomasza Dekera i Krzysztofa Kopcińskiego. Jak się dowiedzieliśmy, w słodkim menu znajdą się białe brownie z pistacjami i tymiankiem, hibiskusową galaretkę i pierożek z waty cukrowej z mango i marakują.
Podczas charytatywnej kolacji nie tylko będzie można spróbować potraw w najlepszym wykonaniu, ale też osobiście poznać szefów kuchni czy mistrzów cukiernictwa. Menadżerem sali będzie nie kto inny tylko Paweł Gruba znany z „Hell’s Kitchen”. Niedzielny wieczór uświetni również występ Ambasadorki SOS Natalii Kukulskiej, a także przedstawienie "Czerwony kapturek" w wykonaniu podopiecznych SOS Dziecięce Wioski. Wydarzenie poprowadzi Paweł Loroch, założyciel jedynego radia kulinarnego w Polsce. Zwieńczeniem kolacji będzie aukcja, podczas której do zdobycia będą cenne przedmioty.
Celem Kolacji Charytatywnej jest zebranie funduszy na rzecz opuszczonych i osieroconych dzieci podopiecznych SOS Wiosek Dziecięcych oraz promocja akcji: Im więcej jesz, tym bardziej pomagasz. Dodatkowo Tomasz Jakubiak poprzez cykliczną organizację tego wydarzenia będzie zachęcał branżę gastronomiczną do udziału w tego typu przedsięwzięciach i niesienia pomocy potrzebującym dzieciom.
Bilet na Kolację można kupić TUTAJ.
Całkowity dochód ze sprzedaży biletów zostanie przekazany podopiecznym SOS Wiosek Dziecięcych.
Pierwsza edycja Kolacji Charytatywnej odbędzie się w niedzielę 28 lutego o godzinie 18.00 w Hotelu Marriott.