...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Master Martini Polska, materiał promocyjny

Słodkie Jajko

autor: Master Martini Polska

Cytrynowe jajko z jogurtowym białkiem, pomarańczowym żółtkiem i migdałowym chrupiącym wnętrzem. Jajko kojarzy się z nowym życiem. W kulturze ludowej pełniło rolę talizmanu, uznawano je za symbol zdrowia i życia, miłości i płodności. Dzielenie się jajkiem to rodzaj podarunku, którego intencją jest życzenie pomnażania sił witalnych. Nasza propozycja na świąteczny stół wielkanocny.

RECEPTURA

Kruszonka z Laglassy
500 g Fiorfiore Laglassa
200 g jaj
9,2 g proszku do pieczenia
250 g masła

Laglassę wymieszać z jajkiem i proszkiem do pieczenia.
Gotową masę rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem o grubości 3mm i wypiekać w temp. 160oC przez ok 20 min. Wysuszony i ostudzony blat połamać na drobne kawałki i wymieszać z rozpuszczonym masłem.

Mus jogurtowy
450 g Ariba Bianco Diamante
530 g jogurtu naturalnego
70 g masła kakaowego
8 listków żelatyny
600 g śmietany 30%

Masło kakaowe połączyć z czekoladą, rozpuścić i połączyć z jogurtem podgrzanym do 30oC. Następnie dodać namoczoną, rozpuszczoną żelatynę i na końcu delikatnie wymieszać z ubitą śmietaną. Gotowy mus wyłożyć do połowy foremki z Surogatu Centramerica Giallo Limon w kształcie jajka. Następnie posypać kruszonką z Laglassy i wyłożyć kolejną warstwę musu.

 

Żelka sycylijska
450 g soku z pomarańczy sycylijskiej
225 g konfitury pomarańczowej Master Martini
6 g agar
135 g wody
7 g pasty waniliowej

Sok pomarańczowy i konfiturę podgrzać do 50oC.
Agar połączyć z wodą i zagotować.
Wszystkie składniki połączyć i przelać do formy w kształcie kuli.
Po zastygnięciu wyłożyć na mus jogurtowy.
Udekorować Centramericą Verde Pistacchio oraz Pastą di Zucchero brązową, łososiową i czarną.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Master Martini Polska

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji