...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , troche inna cukiernia, materiał promocyjny

Sernik nowojorski z fiołkami

autorka: Małgorzata Kalemba-Drożdż, Trochę Inna Cukiernia

Od sernika z fiołkami zaczęła się moja mania jedzenia kwiatów i co roku – na wiosnę – nie mogę się powstrzymać od przygotowania czegoś fiołkowego! Tym bardziej że fiołki zaczynają kwitnąć właśnie w marcu i kwietniu, jakby specjalnie na Wielkanoc. Mocno kremowy i wilgotny sernik nowojorski rewelacyjnie komponuje się ze smakiem tartych fiołków lub fiołkowej konfitury. Oto propozycja dla tych, którzy nie wyobrażają sobie Wielkanocy bez sernika i… kwiatów.

RECEPTURA

Spód
150 g ciasteczek digestive lub owsianych
85 g masła

Warstwa fiołkowa
tarte fiołki z cukrem lub konfitura fiołkowa

Masa serowa
750 g śmietankowego twarogu
3 duże jajka
220 g cukru pudru
180 g kwaśnej śmietany 18%
2 łyżeczki startej skórki z cytryny
60 ml soku z cytryny

Polewa
120 g kwaśnej śmietany 18%
1 łyżka cukru pudru
pół łyżeczki ekstraktu z wanilii

 

Dekoracja
krystalizowane lub kandyzowane fiołki

Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasteczka pokruszyć lub rozdrobnić mikserem, wymieszać z roztopionym masłem, wyłożyć nimi spód tortownicy, lekko podnosząc boki. Piec w 180°C przez 8 minut, po czym wystudzić. Wystudzony spód posmarować przecierem z fiołków. Wszystkie składniki masy dokładnie zmiksować, wylać na fiołkowy spód. Formę dwukrotnie owinąć z zewnątrz folią aluminiową, ponieważ sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej.

Piec w temperaturze 170°C w kąpieli wodnej (formę z sernikiem wkładamy do większej formy lub naczynia żarood­pornego, do którego nalewamy wrzącej wody do połowy wysokości formy z masą serową), dopóki sernik się całkowicie nie zetnie (ok. godziny).
 
Wymieszać składniki polewy śmieta­nowej i posmarować nią powierzchnię sernika. Wstawić do piekarnika jeszcze na 10 minut, po czym otworzyć drzwiczki piekarnika i zostawić do wystudzenia. Sernik dekorować bezpośrednio przed podaniem.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Trochę Inna Cukiernia

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji