...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Błędy w znakowaniu, obliczanie wartości odżywczej – ostatnie 5 miejsc na szkolenie

22 kwietnia 2016 r. Katowice – redakcja Mistrza Branży, ul. Klimczoka 9. Godz. 10.00 do 16.00.

Już ponad 2 lata obowiązują zasady nowego rozporządzenie Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, a do obowiązku zamieszczania wartości odżywczej w na etykietach pozostało tylko kilka miesięcy.

Jak radzą sobie producenci, jakie popełniają błędy? Jakie ukazały się nowe wytyczne i dodatkowe przepisy?
Na nurtujące pytania oraz jak spełnić wymagania rozporządzenia 1169/2011, aby nie popełniać błędów, odpowiemy podczas szkolenia:

Program szkolenia

Część I – prowadzący – Wioletta Bogusz-Kaliś – autorka praktycznego poradnika z zakresu tworzenia etykiet "Opracowywanie etykiet zgodnie z aktualnymi wymaganiami przepisów prawnych”

1. Ustalanie nazwy
2. Wykaz składników:

  • zapis składników alergennych
  • zapis składników złożonych
  • substancje dodatkowe, aromaty
  • procentowa zawartość składnika

3. Stosowanie dodatkowych określeń np. wiejski, babuni, z tradycyjnego pieca, bez konserwantów
4. Zapis ilości netto
5.. Wartość odżywcza
6. Żywność nieopakowana

Część II – prowadzący Dariusz Młynarczyk - specjalista ds. obliczeń wartości odżywczych oraz Agata Kondrat technolog

Obliczenia wartości odżywczych w praktyce. Które produkty można obliczyć samemu, a które trzeba oddać do analizy laboratoryjnej? Jak sprawnie przejść kontrolę obliczeń?
Krok po kroku, na przykładach pokażemy jak najszybciej obliczyć wartości odżywcze Twoich produktów.



   
 

Koszt szkolenia wraz z lunchem i przerwą kawową:
- 300 zł netto /1 os.

- Dla prenumeratorów czasopisma „Mistrz Branży”: 250 zł netto za 1 os.

- Zgłoszenie 2 osób z tej samej firmy: 500 zł netto

- Zgłoszenie 3 osób: 700 zł netto

Więcej informacji na temat szkoleń
M: +48 603 610 667+48 603 610 667
T: +48 32 729 96 80+48 32 729 96 80
d.bujak@MistrzBranzy.pl

 



Trener - Wioletta Bogusz-Kaliś. Posiada wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu szkoleń.
Doświadczenie zdobywała pracując w Instytucie Żywności i Żywienia oraz laboratorium badawczym, gdzie prowadziła szkolenia m.in. z zakresu znakowania żywności, weryfikowała etykiety oraz tworzyła specyfikacje dla produktów spożywczych. Obecnie zajmuje się systemami zapewnienia bezpieczeństwa żywności oraz oznakowaniem suplementów diety. Jest autorem praktycznego poradnika z zakresu tworzenia etykiet "Opracowywanie etykiet zgodnie z aktualnymi wymaganiami przepisów prawnych"
Wykładała prawo żywnościowe na studiach podyplomowych na Uniwersytecie Warszawskim oraz prowadziła prelekcja na wielu konferencjach. To również autor ponad 40 publikacji poruszających zagadnienia prawa żywnościowego, w tym właściwego znakowania środków spożywczych oraz kosmetyków m.in. w Mistrz Branży, Przemysł Spożywczy, Przemysł Fermentacyjny Owocowo-Warzywny, Magazyn Przemysłu Mięsnego, Świat Przemysłu Kosmetycznego.
Absolwentka Warszawskiej SGGW, kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka o specjalności dietetyka.

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji