...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Polskie desery – tym razem jabłka i sery

Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru Expo Sweet, 23 lutego 2016 r.

Czy z tak swojskich składników jak jabłka i ser można wykreować wysublimowany w smaku i wyglą­dzie deser? Okazuje się, że dla mistrzów cukiernictwa żaden temat nie jest trudny. Piękne, dopra­cowane w każdym szczególe desery prezentowały się niczym dzieła sztuki i w prawdziwie godny sposób reprezentowały polskie tradycyjne produkty.

 

W tym roku kolejny raz do kon­kursu zostali zaproszeni wykwa­lifikowani pracownicy cukierni, barów, hoteli i innych lokali gastronomicz­nych. Musieli wykazać się przede wszyst­kim niezwykłym zmysłem smakowym (w kryterium oceny za smak można było otrzymać aż 100 punktów) w tworzeniu swoich słodkich kompozycji, by zachwycić jury, któremu przewodniczyła mistrzyni cu­kiernictwa Bożena Sikoń. Liczyło się zarów­no zachowanie harmonii, jak też odważne, niestereotypowe połączenie produktów. Wśród jurorów konkursu znalazły się takie znakomitości jak: Jarosław Uściński, Rafał Godziemski, Iwona Niemczewska, Jarosław Walczyk, Paweł Małecki, Jerzy Łukasik oraz gość specjalny Walter G. Vogt.

W tym roku w słodkich zmaganiach wzięło udział aż 18 2-osobowych zespo­łów. Wśród zwycięzców znajome twarze: Marek Moskwa (cukiernik, który niedaw­no startował w Coppa del Mondo della Gelateria) oraz Artur Nijakowski, niejed­nokrotnie goszczący na łamach Mistrza Branży.

Miejsce I: Nina Nawrocka, Paweł Stawicki (Hotel Hilton, Restauracja Mercato, Gdańsk)

Miejsce II: Marek Moskwa, Paweł Górny (Dock Pol, Manufaktura Goldwasser, Gdańsk)

Miejsce III: Artur Nijakowski, Jarosław Zaborowski (Restauracja Bachus, Szczecin)


Laureaci
• Miejsce I:  Nina Nawrocka, Paweł Stawicki (Hotel Hilton, Restauracja Mercato, Gdańsk)
• Miejsce II: Marek Moskwa, Paweł Górny (Dock Pol, Manufaktura Goldwasser, Gdańsk)
• Miejsce III: Artur Nijakowski, Jarosław Zaborowski (Restauracja Bachus, Szczecin)


Fot. EXPO SWEET/M. GMITRUK

 

 






Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji