...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Mistrzostwa Śląska Cukierników 2016

SweetTARGi 2016 były areną emocjonujących i jakże smacznych II Mistrzostw Śląska Cukierników, którymi zawiaduje cukiernik Łukasz Anioł (rodowity Ślązak). Zawodnicy mieli do przygotowania ciasto dnia, inspirowane pieśnią "Gdybym Ci ja miała" i przekonać do swoich propozycji wysokiej klasy jurorów. Lekko nie było :)

Podstawowym celem konkursu było kultywowanie śląskiej sztuki cukierniczej i deserowej z wykorzystaniem najnowszych technik oraz naturalnych produktów, wdrażanie nowoczesnych trendów branży na Śląsku. Drugim celem konkursu jest promowanie Śląska poprzez wiedzę, umiejętności i talenty uczestników. Warto dodać, że mistrzostwa cieszą się coraz większym zainteresowaniem i rozwijają się w najlepsze.

W konkursie uczestniczyły dwuosobowe zespoły. Każda drużyna musiała wykonać Ciasto Dnia w zgodzie z podaną tematyką pieśni „Gdybym Ci ja miała” z powieści „Krzyżacy” Henryka Sienkiewicza. Mało że temat był trudny, to jeszcze jury wymagające.

W jury Mistrzostw Śląska Cukierników 2016 zagościły takie tuzy polskiego cukiernictwa, jak Bożena Sikoń-Wojtal – mistrzyni cukiernictwa, która przewodniczyła jurorom, Jarosław Nowakowski, Marcin Paździor, Maciej Rosiński. Wśród jurorów były również wschodzące gwiazdy, czyli Adam Jop (ubiegłoroczny zwycięzca) oraz Marcin Zych – w roli jurora technicznego.

 

Jury zgodnie nagrodziło następujące zespoły:
I miejsce: Sebastian Łazarczyk i Franciszek Worytko (Pracownia Cukiernicza „Kwiatek”);
II miejsce: Grzegorz Śmiertka (technolog Eco Trade Sp. Z o.o.) i Aleksander Zięba (Lunch Bar Avokado);
III miejsce: Sylwia Bednorz i Robert Szałek (W Międzyczasie Coffee&Restaurant).

Wyróżnionym zespołom serdecznie gratulujemy! Zapraszamy do obejrzenia smakowitych prac (w obiektywie Anny Adamowicz).

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji