19-20 maja br. odbędzie się bezpłatna konferencja "Food in Central Europe: Culture and Business". To wyjątkowe wydarzenie ma na celu poszerzenie i aktualizację wiedzy o kulturze kulinarnej i biznesie gastronomicznym krajów, które mimo bogatej oraz zróżnicowanej kuchni ciągle są mało znane.
Podobne artykuły
I Targi Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej na Śląsku CieszyńskimOtwieramy Bliski Wschód dla polskich produktów ekologicznych! Dołącz już dziś!Ekogala, czyli to co w eko najlepszeWraz z rozwojem turystyki i dyplomacji kulinarnej jedzenie nabiera nowego znaczenia, staje się wizytówką oraz czynnikiem wpływającym na wzrost zainteresowania. Food in Central Europe: Culture and Business to program pełen ciekawych prelekcji przygotowanych przez specjalistów z różnych części świata, specjalistów od kultury kulinarnej i biznesu, którym zależy na propagowaniu kuchni Europy Centralnej.
Food in Central Europe: Culture and Business odbędzie się 19 i 20 maja 2016 r. na Uniwersytecie SWPS w Warszawie, ul. Chodakowska 19/31. Organizatorami konferencji są: Food Studies, Instytut Kulturoznawstwa Uniwersytetu SWPS oraz Stowarzyszenie Cook in Poland.
Udział w konferencji, jako słuchacz jest bezpłatny. Jednak ze względu na ograniczoną liczbę miejsc obowiązuje rezerwacja miejsc. Wszystkie osoby zainteresowane konferencją prosimy o przesłanie swojego imienia i nazwiska na adres info@foodincentraleurope.com.