...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Piękna strona biznesu w majowym Mistrzu Branży

O czym marzą Kobiety Branży? O pasji do tortów artystycznych, polskich dekoratorkach oraz I Cake Festival Poland – rozmowa z Kingą Jakimowicz, właścicielką Pracowni Cukierniczej „Torcik”. O cukiernictwie niepokornym Renaty Martyny, polskich dekoratorkach w Londynie i najnowszych inspiracjach w tortach. Tylko w Mistrzu Branży!

Kobiety! Potrafią być niemożliwe, czasem doprowadzają do szału! Bardzo często są drobiazgowe i perfekcyjne do bólu. I mocno zdeterminowane. Być może dlatego Panie tak świetnie odnajdują się w dekoratorstwie cukierniczym. W Polsce jak grzyby po deszczu powstają pracownie tortów artystycznych, prowadzone przez… Panie. Na szkoleniach dla dekoratorów przeważają Panie! Dlatego nie dziwi nas, że pierwsze branżowe czasopismo dla dekoratorów cukierniczych „Mistrz Dekoracji” i pierwszy polski festiwal – Cake Festival Poland 2016 Katowice – zainicjowała kobieta. Kto? Kinga Jakimowicz, właścicielka Artystycznej Pracowni Cukierniczej „Torcik” z Zielonej Góry, dekoratorka i promotorka stylu angielskiego w Polsce. Rozwinęła firmę, zaczęła pojawiać się jako jurorka w konkursach dla sugarcrafterów i postawiła sobie kolejny cel – mocniej podkreślić obecność polskich dekoratorów w cukiernictwie. Ma więcej charyzmy niż niejeden mężczyzna, ale czy ma szansę skupić sugarcrafterów wokół nowych inicjatyw? Oceńcie sami, czytając najnowszą rozmowę „Mistrza Branży”.

Kinga jest jedną z wielu kobiet, które nie boją się marzyć i realizować te marzenia. Takich kobiet w całej branży jest bardzo dużo, a wciąż przybywają nowe. Budują firmy, rozwijają rodzinne biznesy, kierują produkcją, wyznaczają kanony smaku i estetyki. Właścicielki, menadżerki, mistrzynie w swoim fachu prezentujemy w zasadzie w każdym wydaniu „Mistrza Branży”. Dlatego w tym miesiącu postanowiliśmy szerzej spojrzeć na piękną stronę biznesu. Podczas gdy nasza autorka Alina Śmiłowska analizuje współczesne kobiety przez pryzmat „pragnienia kontra zawodowe wyzwania”, zaproszone Panie z różnych stron naszej branży zgodziły się odpowiedzieć na trzy pytania dotyczące ich tęsknot, pragnień i wyzwań w życiu i biznesie. O odpowiedź poprosiliśmy: mistrzynię cukiernictwa Bożenę Sikoń-Wojtal, Magdę Jaskier-Konieczną (Lodzia), Sylwię Krębuszewską-Kozieł (Piekarnia Gałuszka), Agnieszkę Strzoda-Dratnal (ciastkarnia "Marysieńka"), Agnieszkę Klimczak (tortownia.pl), Małgorzatę Gajdzińską (Dekor Pol), Ewę Krasoń (Comprital Polska) oraz Barbarę Borowicz (Barbara Luijckx).

Pań nie brakuje w naszym dodatku specjalnym "Inspiracje w tortach", choć gościmy też Panów! W tym wypadku najważniejszy jest jednak tort – król wszystkich wesel czy urodzin – a dokładnie jego nowe szaty. Nagi tort, udekorowany kwiatami jadalnymi lub ich wierną kopią wykonaną z masy cukrowej, z modymi figurkami czy dynamiczny z efektem "wow", a może prosty jak lodowy torcik urodzinowy? Do swoich propozycji przekonują polscy i włoscy dekoratorzy oraz cukiernicy, a nawet lodziarz i blogerka.

Inna blogerka, Anna Maria (Kucharnia), przeprowadziła rekonesans najnowszych trendów w dekoracjach i smakach tortów weselnych, na deser zachowując najbardziej zaskakujący tort, który nie ma nic wspólnego ze słodyczą! Polecamy także tekst Magdaleny Ścierskiej o dwóch kolorach roku Pantone, które w sezonie wiosna/lato świetnie wpasowały się w stylizację ślubnych tortów. Warto przeczytać, warto wiedzieć więcej!

SPIS TREŚCI

Rozmowa Mistrza Branży

O własnej pasji, polskim stylu angielskim i naszym Cake Festival Poland Katowice – rozmowa z Kingą Jakimowicz, właścicielką Artystycznej Pracowni Cukierniczej "Torcik"
Renata Martyna – cukiernik niepokorny
Ciężki kawałek tortu
Pokłosie dobrych tradycji – o Piekarni Zubrzyckich w Nałęczowie
Słodka sól wieliczkowskiej ziemi

Kobiety Branży

Kobiece „Ja” w centrum uwagi
Grzech tęsknoty, przyziemne potrzeby kontra zawodowe wyzwania – czyli dylematy współczesnej Shero?
Tęsknoty, pragnienia i wyzwania kobiet – wypowiedzi właścicielek firm, menedżerek oraz mistrzyń w swoim fachu:

Efektywne zarządzanie

Notariusze dla Mistrza Branży: Magiczne słowo „intercyza”, czyli rozdzielność majątkowa małżonków
Jak chronić własność intelektualną i przemysłową?

Edukacja

Outdoor nie musi być nudny, czyli jak wykorzystać ulicę, by zdobyć rozgłos?
Gdzie się podziały damy i dżentelmeni z dawnych lat?
Kształcenie zawodowe w Planie Morawieckiego

Kulisy produkcji

Pradawne zboża
Pieczywo żytnie na kwasie. Cz. II – technologia


Kwas foliowy w chlebie
Magorex radzi. Powłoki nieprzywieralne

DODATEK: Inspiracje w tortach

Nowe szaty króla
Światem rządzą kolory, kolorami rządzi Pantone

PROJEKTY TORTÓW polskich i włoskich dekoratorów oraz cukierników:
Nie taki nagi tort – Magdalena Kir
Czysta forma minimalizmu – Konrad Tota
Dynamika w torcie – Damian Wiśniewski
Figurki na topie – Mariella Pentassuglia
Młoda para w 3D – Katarzyna Gębicka
W naturalnych kwiatach i kremach – Marta Pyzik
Lilia z groszkiem, różą i hortensjami – Magdalena Kir
Romantycznie i rozważnie – Rita Antonini d'Ascenzo
Lody i czekolada – Marek Moskwa
Lody na okrągło – Tomasz Szypuła
Koronkowa robota – Anna Daraż

Sprzedaż i ekspozycja

Private label, kiepski label?
Szkolenie Obsługi Klienta

Flash News: m.in. relacja z występu polskich dekoratorek podczas Cake International w Londynie oraz ze smaków prezentowanych w czasie Festiwalu Chlebów Świata.

 

Zobacz na ISSUU katalog reklam maj 2016 lub ściągnij plik PDF

 

Numery wydane:
Mistrz Branży styczeń-luty 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży marzec 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży kwiecień 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży maj 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży lipiec 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży wrzesień 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży listopad 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży grudzień 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży styczeń 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży luty 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży marzec 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży kwiecień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży maj 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży lipiec-sierpień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży wrzesień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży październik 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży listopad-grudzień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży styczeń 2014  tutaj    pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży luty 2014  tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży marzec 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży kwiecień 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży maj-czerwiec 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży lipiec-sierpień 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży wrzesień 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży październik 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży listopad 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży grudzień 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży styczeń 2015  tutaj
Mistrz Branży luty 2015  tutaj
Mistrz Branży marzec 2015  tutaj
Mistrz Branży kwiecień 2015  tutaj
Mistrz Branży maj-czerwiec 2015  tutaj
Mistrz Branży lipiec-sierpień 2015  tutaj
Mistrz Branży wrzesień 2015  tutaj
Mistrz Branży październik-listopad 2015  tutaj
Mistrz Branży grudzień 2015  tutaj
Mistrz Branży styczeń 2016  tutaj
Mistrz Branży luty 2016  tutaj
Mistrz Branży marzec 2016  tutaj

Zapraszamy do lektury. Naprawdę warto!



           Zamów prenumeratę Mistrza Branży         

nr tel. 32 729 96 80

email: prenumerata@MistrzBranzy.pl

Cena prenumeraty: roczna 149 zł brutto

więcej informacji o prenumeracie

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji