...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , CSM Polska, materiał promocyjny

Chleb orkiszowy św. Hildegardy z zakwasem orkiszowym

autor: CSM

RECEPTURA

Chleb orkiszowy św. Hildegardy 5,00 kg

Mąka pszenna typ 750 3,00 kg
Mąka żytnia typ 720 2,00 kg
Ziarna słonecznika 0,50 kg
Drożdże 0,25 kg
Sól 0,15 kg
Woda (ok.) 7,50 kg
Allesgute Beste Dinkelprossen* 0,25 kg
Ciasto 18,65 kg

*Allesgute Beste Dinkelprossen – zakwas orkiszowy w paście. Zawiera kiełki orkiszowe, opcjonalnie dodawany dla zaakcentowania smaku.

 

Naważka: 0,5 kg, forma kwadratowa. Na 37,3 sztuk

Obróbka: Mieszankę i ziarna słonecznika namoczyć całą ilością wody na około 15 minut przed sporządzeniem ciasta. Po namoczeniu dodać pozostałe składniki i miesić przez 6 minut (obroty wolne), a potem 4 minuty (obroty szybkie).

Czas spoczynku ciasta: 30-40 minut Wypiek: tak jak chleb razowy ze słonecznikiem lub inne pieczywo orkiszowe.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez CSM Polska Sp. z o. o.

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji