...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Sweet Team Poland ze wsparciem EZIG i Bakels

Przygotowania do międzynarodowego konkursu wymagają nie tylko wielkiego talentu oraz ciężkiej pracy, ale też dużego budżetu. Na szczęście o ten ostatni czynnik nie musi się już martwić ekipa Sweet Team Poland. Ich sponsorami są EZIG oraz Bakels.

Już w listopadzie w międzynarodowym konkursie cukierniczym w Birmingham będzie nas reprezentować ekipa czterech utalentowanych cukierników i dekoratorów. – Nie każdy zdaje sobie sprawę, że udział w takim konkursie to również spory wydatek – tłumaczy Janusz Profus, członek EZIG. – Do tych kosztów zaliczają się nie tylko materiały cukiernicze, ale też przelot, zakwaterowanie. Dlatego, gdy jedna z uczestniczek ekipy zgłosiła się do nas z prośbą o wsparcie, z radością wyraziliśmy chęć dołożenia swojej cegiełki do tego projektu. Trudno by nam było odmówić, skoro mamy do czynienia z tak mocną ekipą – tłumaczy Profus. Tort Renaty Martyny już zdobył uznanie na konkursie podczas Expo Sweet, podobnie jak praca Damiana Wiśniewskiego rok wcześniej.

Tak też tłumaczy swoje wsparcie Maciej Dega z firmy Bakels, która jest drugim sponsorem ekipy. – Zdecydowaliśmy się udzielić wsparcia finansowego i technicznego nie tylko dlatego, że wśród członków zespołu znalazł się jeden z naszych technologów, ale chcemy też inwestować w młode polskie talenty – mówi. – Wspierając team, wspieramy całą polską branżę. Młodzi ludzie obserwują tego typu konkursy i inspirują się uczestnikami, stąd jest to inicjatywa naprawdę godna udzielenia wszelkiej potrzebnej pomocy.

Mimo wakacji Sweet Team Poland w pracy. W czerwcu odbyło się pierwsze spotkanie organizacyjne w okrojonym składzie: Renata Martyna, Damian Wiśniewski i Łukasz Wylenżek, czyli cukierników ze Śląska. Dorota Robakowska pozostaje w stałym kontakcie mailowym

Zarówno jedni, jak i drudzy sponsorzy stwierdzili, że nie czują potrzeby kontrolowania przygotowań i pomysłów polskiego zespołu. – To absolutni specjaliści w tej wąskiej specjalizacji, jaką jest styl angielski – stwierdza Profus. I deklaruje, że będzie dopingował ich na żywo podczas samego konkursu w Anglii.

Więcej o Sweet Team Poland TUTAJ

Aurora Czekoladowa

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji