...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Branżowe Diamenty w zestawieniu Forbesa

Każdego roku czasopismo „Forbes” ogłasza zestawienie najdynamiczniej rozwi­jających się firm w Polsce. W 2016 r. w gronie Diamentów Forbesa pojawiło się ponad 1,9 tys. przedsiębiorstw, czyli o 12 proc. więcej niż przed rokiem – informuje redakcja miesięcznika. Co ważne, coraz więcej jest w nim firm z naszej branży.

W najnowszym rankingu znalazło się sporo firm cukierniczych i piekar­skich. Wyróżniono także dostawców sprzę­tu i produktów. Wśród dostawców na wy­sokich pozycjach w grupie dużych firm znalazły się Polskie Zakłady Zbożowe Sp. z o.o. z Wałcza (2. miejsce w zachodniopo­morskim, 68. na liście ogólnopolskiej), Zakła­dy Tłuszczowe Kruszwica SA, oferujące wyspecjalizowane produkty dla cukiernictwa i piekarstwa (4. pozycja na liście regionalnej w kujawsko-pomorskim, 76. pozycja na li­ście ogólnopolskiej) oraz producent czekolady przemysłowej Barry Callebaut Manufac­turing Polska Sp. z o.o. z Łodzi (firma zajęła 7. miejsce w regionie łódzkim i 113. na liście ogólnopolskiej).

Wśród firm technologicznych (dostawców sprzętu i pełnych linii technologicznych) znalazła się firma od lat dbająca o wypo­sażenie dla piekarni i cukierni – Magorex z Żar (lubuskie). Polski producent zajął 10. miejsce na liście regionalnej i 983. na ogólnopolskiej, w kategorii przycho­dów 5-50 mln zł. Nagrodzono ponadto spo­rą grupę producentów mleka w proszku i komponentów mlecznych dla cukiernictwa i piekarstwa – wśród nich najwyżej znala­zły się: Polsero Sp. z o.o. z Sokołowa Podlaskiego (mazowieckie; średnia firma, 136. miejsce na liście ogólnopolskiej) i Polser Sp. z o.o. z Torunia (kujawsko-pomorskie; średnia firma, 151. miejsce na liście ogólno­polskiej). W zestawieniu Diamentów Forbesa 2016 widnieją również producenci pieczywa i wyrobów cukierniczych, którzy najdynamicz­niej się rozwijają.

Poniżej lista firm (według pozycji na liście ogólnopolskiej):
• Zakłady Piekarskie „Oskroba” Sp. z o.o. (Celestynów, mazowieckie) – 77. miejsce w Polsce, 24. w regionie, ka­tegoria: duże firmy

• Lambertz Polonia Sp. z o.o. (Ruda Śląska, śląskie) – 84. miejsce w Polsce, 8. w regionie, kategoria: duże firmy

• Piekarnie Lubaszka Sp. z o.o. (War­szawa, mazowieckie) – 260. miejsce w Polsce, 86. w regionie, kategoria: średnie firmy

• Piekarnia Cukiernia „Okruszek” G. i M. Mironowicz Sp. J. (Białystok, podlaskie) – 272. miejsce w Polsce, 8. w regionie, kategoria: małe firmy

• Benus Sp. z o.o. (Poznań, wielkopol­skie) – 658. miejsce w Polsce, 80. w re­gionie, kategoria: małe firmy

• Unipol R. Bajon Sp. J. (Biskupice, wielkopolskie) – 704. miejsce w Polsce, 81. w regionie, kategoria: małe firmy

• Piekarnia Piekuś Pakulscy & Wa­lorek Sp. J. (Inowrocław, kujawsko­-pomorskie) – 739. miejsce w Polsce, 54. w regionie, kategoria: małe firmy

• Piekarnia, Cukiernia: Szymańscy Piekarnictwo, Cukiernictwo, P. Szy­mański, E. Szymańska Sp. J. (Zawa­da, łódzkie) – 900. miejsce w Polsce, 51. w regionie, kategoria: małe firmy

• ZPC „Złoty Kłos” Sp. J. Wiesława Binkowska, Dorota Binkowska (Kiel­ce, świętokrzyskie) – 949. miejsce w Pol­sce, 17. w regionie, kategoria: małe firmy

• Piekarnia Wawerska M.A.T. Błasz­czak Sp. J. (Warszawa, mazowieckie)  – 1038. miejsce w Polsce, 206. w regio­nie, kategoria: małe firmy

• Piekarnia „Złoty Kłos” Zalewski Brzuszkiewicz i Inni Sp. J. (Ciechoci­nek, kujawsko-pomorskie) – 1109. miej­sce w Polsce, 87. w regionie, kategoria: małe firmy

• Fabryka Pieczywa Cukierniczego San-Pajda Sp. z o.o. (Jarosław, pod­karpackie) – 1110. miejsce w Polsce, 32. w regionie, kategoria: małe firmy

• Leks Sp. z o.o. (Sulęcin, lubuskie) – 1267. miejsce w Polsce, 14. w re­gionie, kategoria: małe firmy.

Laureatom gratulujemy!

Ewa Siuda-Szymanowska

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji