Firma Kandy zdobyła niedawno prestiżową nagrodę. Kremowe nadzienia Lauretta, których jest producentem, wyróżniono Medalem Europejskim. To tytuł przyznawany przez klub przedsiębiorców Business Center Club.
Podobne artykuły
„Polska od Kuchni” akcja promująca gastronomię startuje z XIII edycją konkursuRzemiosło do lamusa?Mistrzynie Świata Jego laureatami są wybrane produkty i usługi, mogące pochwalić się nie tylko wysoką jakością odpowiadającą europejskim standardom, ale także spełniające konkretne normy prawne, posiadające licencje, patenty czy certyfikaty. Nadzienia Lauretta doceniono za potencjał rozwojowy marki oraz regularnie wzrastający eksport
Honorowy patronat nad przedsięwzięciem Medal Europejskim objął Europejski Komitet Ekonomiczno-Społeczny w Brukseli, będący jedną z najważniejszych dla przedsiębiorców instytucji w Unii Europejskiej. Podczas tegorocznej, 27. edycji konkursu, nagrody wręczali Jerzy Kwieciński - sekretarz stanu w Ministerstwie Rozwoju, Marek Goliszewski - prezes BCC, Grażyna Majcher-Magdziak - członkini Rady Organizatorów BCC i gen. Leon Komornicki - członek Rady Organizatorów BCC. Uroczystość prowadził Zbigniew Żurek, wiceprezes BCC. Honorowe Medale Europejskie odebrali profesorowie: Andrzej Blikle i Witold Orłowski.
Firma Kandy, producent nadzień Lauretta, jest wieloletnim członkiem BCC. W branży spożywczej istniej od 1985 roku. Jest wiodącym producentem owoców kandyzowanych oraz komponentów dla przemysłu mleczarskiego, lodziarskiego czy cukierniczego. Najnowszy produkt w portfolio Kandy to gotowy do użycia żel dekoracyjny Cristalli.