...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Gelato World Tour – przystanek Chiny

"Wędrujący" konkurs Gelato World Tour wkrótce zawita do Chin. 5-7 sierpnia br. w Shenzhen rozpocznie się rywalizacja o tytuł mistrza lodów rzemieślniczych i o przepustkę na Wielki Finał w Rimini 2017.

Gelato World Tour (GWT) to pierwszy międzynarodowy konkurs „wędrujący” przez 15 różnych państw z całego świata, które uchodzą za stolice lodów rzemieślniczych. Jest organizowany od marca 2013 r. przy wsparciu włoskiego Ministerstwa Spraw Zagranicznych i Rozwoju Gospodarki i ma na celu wspieranie nie tylko włoskiej sztuki tworzenia lodów rzemieślniczych, ale odnalezienie ich najlepszego smaku. W ciągu 3 lat konkurs odwiedził 10 miast: Rzym, Walencję, Dubaj, Austin, Berlin, Rimini, Singapur, Tokio oraz Chicago. GWT jest kierowana przez Carpigiani Gelato University, najbardziej znaną na świecie szkołę dla twórców Gelato oraz Sigep - słynne włoskie targi lodów rzemieślniczych.

Gelato World Tour w Tokio, 4-6 września 2015 r.

Finalista GWT z regionu Azja-Pacyfik (Tokio 2015) - Yu Lee z Tajwanu

Nieprzypadkowo konkurs odbędzie się również w Shenzhen w Chinach, które stoją daleko w tyle za innymi krajami, jeśli chodzi o produkcję i sprzedaż lodów. Podczas gdy w samych Włoszech istnieje ponad 40 tys. lokali serwujących gelato, w całych Chinach oraz Azji jest ich zaledwie ok. 500. Organizatorzy festiwalu chcą zachęcić zarówno rzemieślników, jak też konsumentów do wybierania tego włoskiego przysmaku.

Niekończące się kolejki do lodowego miasteczka w Tokio

Gusta konsumentów najlepiej kształtować od dziecka. Lekcja gelato dla najmłodszych podczas GWT w Chicago (2016 r.)

China Challenge

5-7 sierpnia w Shenzhen (miasto w południowo-wschodnich Chinach, w prowincji Guangdong) odbędzie się China Challenge, podczas Festiwalu Kultury Lodów Włoskich, organizowanego przez Shanghai Nina Food wraz z partnerami: Carpigiani Gelato University, Sigep Rimini Expo, Pregel, ISA, CiGusta, OCT Mall oraz Haier. 16 renomowanych uczestników z regionu chińskiego specjalizujących się w lodziarstwie rzemieślniczym stanie do walki o tytuł mistrza gelato.

Ich rywalizacji będą mogli się przyglądać ciekawi sztuki lodziarstwa odwiedzający festiwal, gdyż wstęp jest wolny. Będą mieli także okazję skorzystać z lekcji tworzenia starożytnych lodów. W końcu, jak podają źródła, to właśnie w Chinach powstały pierwsze lody na świecie.

Zwycięzca zostanie wybrany przez grono mistrzów oraz dziennikarzy, którzy zwrócą uwagę na mistrzowskie połączenie pasji, rzemiosła oraz kultury Gelato. Za zwycięskimi lodami powinna kryć się nie tylko technika, ale też historia. Trzech finalistów przejdzie do Wielkiego Finału w Rimini (2017).

 

Więcej o Gelato World Tour czytaj TUTAJ

Aurora Czekoladowa, zdjęcia Gelato World Tour

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji