...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Przekąska zamiast obiadu

Młodzi ludzie coraz częściej unikają jedzenia normalnych posiłków w ciągu dnia na rzecz spożywania przekąsek. To, co brzmi jak katastrofa dietetyczna, może być szansą dla producentów, którzy stworzą snaki lepsze i zdrowsze, niż schabowy z ziemniakami.

Rośnie liczba osób zajadających się snakami. Jak wynika z raportu przeprowadzonego przez Canadean już prawie 40% młodych (18-34 lat) przyznaje, że je przekąski regularnie. Co więcej, zastępuje nimi tradycyjne 3 posiłki w ciągu dnia. Dlaczego wybierają je zamiast pełnowartościowego obiadu? Wyniki badań wskazują na różne przyczyny: od zapotrzebowania na szybkie doładowanie energii po zaspokojenie psychologicznych potrzeb - odstresowanie się lub nagrodzenie siebie. Często tai wybór dyktuje też okazja, jak np. wspólne oglądanie filmu, uczestnictwo w sportowych imprezach lub spotkania ze znajomymi.

Im częściej konsumenci zwracają się ku wyborowi przekąsek w celu zaspokojenia licznych codziennych potrzeb i przy różnych okazjach, daje to nieprawdopodobne możliwości producentom, nie wyłączając w tym korzyści dla zdrowia oraz tworzenia opcji zarówno słodkich jak też wytrawnych. - Ważne jest, by producenci poznali potrzeby wszystkich konsumentów, ale decydujące może okazać się skupienie na młodszej grupy - wyjaśnia Katrina Diamonon, konsultant ds. preferencji konsumentów w firmie Canadean. - Nie tylko dlatego, że znacznie częściej sięgają oni po przegryzki, ale też ich zachowania zakupowe wpływają na wybory innych (rodzeństwa, kolegów, opiekunów). Poza tym, prawdopodobnie potrzeba sięgania po snaki zostanie w nich utrwalona na długi czas, by następnie przenieść ją na kolejne pokolenia.

Przekąski są o tyle atrakcyjne, że zaspokajają wiele potrzeb poza samym głodem. Tu trzeba jednak zwrócić uwagę na wiek adresatów. W związku z tym, że pokolenie millenialsów (urodzeni między 1980 a 1994  r.) faworyzują mięso w diecie bardziej, niż inne grupy konsumentów, producenci powinni skupić się na rozwoju przekąsek mięsnych i stworzyć nowe wariacje z jego udziałem.

- Producenci coraz chętniej eksperymentują dodając do swoich przekąsek białko, a także tworząc nowe kształty oraz wyjątkowe smaki. Wszystko po to, by przenieść ich zjadanie z poziomu tradycyjnych sklepowych snaków na poziom ekscytującego doświadczenia smakowego. Wtedy faktycznie taka przekąska będzie mogła być bezpiecznym i dobrym zamiennikiem posiłku. Jeśli dodamy do tego przejrzystą etykietę oraz etykę produkcji dodatkowo wzmocni to pozycję przygotowanych produktów - wyjaśnia Diamonon.

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji