...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Poznaj autorów „Mistrza Dekoracji” numer #02

Przedstawiamy Wam krótkie profile osób, bez których nie byłoby drugiego numeru „Mistrza Dekoracji”. Pojawiło się kilka nowych twarzy...

Na początek jednak przypomnimy dwie sylwetki mistrzów, które pojawiły się w najnowszym wydaniu. Tomasz Deker, czyli właściciel sieci cukierni sygnowanej swoim nazwiskiem, juror licznych konkursów, prowadzący autorski program telewizyjny "Desery Dekera" oraz Marielly Parra - wenezuelska mistrzyni areografu, a także czarodziejka, która tygodniami dopracowuje swoje bajeczne torty antygrawitacyjne. To właśnie z nimi przeczytacie rozmowy, w których zdradzają jak latami dochodzili do sukcesu.

Wszyscy autorzy współpracujący z „Mistrzem Dekoracji” prowadzą własne firmy, w których tworzą cuda z masy cukrowej lub czekolady plastycznej albo organizują profesjonalne szkolenia dla dekoratorów. Jedni z sukcesem startują w branżowych konkursach, drudzy mają sukcesy w promowaniu tego zawodu i zachęcaniu do rozwijania tej pasji w profesjonalny sposób, ale wszyscy bez wątpienia wspólnie działają na rozwój dekoratostwa cukierniczego w Polsce.



NASI AUTORZY

Sylwia Baumgart — z wykształcenia mgr inż. zootechniki, pracuje jako projektantka wnętrz. Każdą wolną chwilę spędza, dekorując nowe arcydzieła. Jej największym osiągnięciem jest zdobycie I miejsca na Ogólnopolskim Konkursie Tortów Artystycznych podczas Festiwalu Czekolady i Słodyczy w Warszawie w listopadzie 2015 roku. Ciekawość i upór w dążeniu do celu sprawiły, że pokochała masy cukrowe i dziś nie wyobraża sobie życia bez ciągłego szukania nowych sposobów dekorowania wypieków.
Facebook: Sylwia Baumgart (Świecie).



Ella Barton — jest uzależniona od pięknych i słodkich wypieków, a nazwa jej firmy, Cake Addict, najlepiej odzwierciedla tę pasję. Odkryła ją 2 lata temu. Nic nie daje jej takiej radości, jak łączenie pasji z pracą i możliwością rozwijania się każdego dnia.

 

Zuza ‘Gliko’ Bobowska — z wykształcenia plastyk, od niedawna dyplomowany cukiernik. Przygodę z pieczeniem
tortów i dekorowaniem masą cukrową zaczęła 13 lat temu i nigdy nie przypuszczała, że może się to stać pasją i sposobem na życie. Regularnie doszkala się w sztuce cukierniczej. Jest laureatką Ogólnopolskiego Konkursu Tortów Artystycznych podczas Festiwalu Czekolady i Słodyczy w Warszawie.
www.facebook.com/gliko.land
www.glikoland.blogspot.com



Paweł Górny — współwłaściciel firmy 100% CZEKOLADY, 24-letni cukiernik i chocolatier. Posiada obszerną wiedzę na temat wytwarzania pralin i trufli, co wykorzystuje przy opracowywaniu nowych kompozycji smakowych. Wolny czas poświęca na tworzenie eksponatów i rzeźb z czekolady, nadając im niepowtarzalny charakter. Podstawowe i nowe techniki nie są mu obce, co wykorzystuje w swoich pracach. Zdobywca 2. miejsca w Mistrzostwach Polski w Przygotowaniu Deseru Expo Sweet 2016.
www.100procentczekolady.pl

 

Anna Komisarczyk — z wykształcenia germanistka, z zamiłowania dekoratorka. Gdy na świat przyszła jej druga córka stwierdziła, że ma za dużo wolnego czasu i zajęła się pieczeniem ciast. Szybko je porzuciła, gdy natknęła się na przepis na lukier królewski. Od tamtej pory każdą wolną chwilę spędza na lukrowaniu pierniczków.
Przez prawie trzy lata zdobywała wiedzę i doświadczenie. Od 2015 roku prowadzi szkolenia, na których dzieli się wszystkim, co wie na ten temat.
www.ajatopiernicze.pl
www.facebook.com/ajatopiernicze


Ewa Kuszewska — z wykształcenia projektantka mody i plastyk, z zawodu i zamiłowania dekoratorka wyrobów cukierniczych. Jej życie zawsze toczyło się wokół prac manualnych. Lubiła rysować, tworzyła komiksy i biżuterię, szyła.
W 2010 r. po ujrzeniu tortu z masy cukrowej oszalała na punkcie tej nowości.
Słodkości Ewy: www.slodkosciewy.blogspot.com

 


Marek Kuflewski — z wykształcenia handlowiec, ukończył szkołę gastronomiczną w Chorzowie. Od 2 lat zafascynowany dekoracją wyrobów cukierniczych. Jego ulubione zajęcia artystyczne to szycie, rysunek i decoupage.

www.facebook.com/Artistic-cakes-by-Marek

 

Magda Lo Bianco — cukiernictwem zajmuje sie od 2013 roku, z zawodu fotograf. Zawsze lubiła piec i eksperymentować w kuchni, więc postanowiła połączyć te pasje i złożyła firmę Polka Dot Cakes. Obecnie jest właścicielką pracowni połączonej z kawiarnią w Glasgow, gdzie mieszka od 10 lat. W kwietniu tego roku podczas Cake International London zdobyła zloty medal w kategorii small decorative exhibit.
www.facebook.com/cakesbymagda

 

Marta Mężyńska — z wykształcenia filolog języka polskiego, z zamiłowania dekoratorka tortów w stylu angielskim. Przygodę z masą cukrową rozpoczęła 5 lat temu, kiedy jako laik postanowiła upiec torty na roczek swoich bliźniąt. Założycielka pierwszej na Podlasiu pracowni tortów artystycznych — Nocne pieczenie – pracownia tortów i muffin artystycznych. Marta Mężyńska. Specjalizuje się w tortach weselnych, także muffinowych i rustykalnych oraz nowoczesnych candy barach.
https://web.facebook.com/nocnepieczenie.marty


 

Ula Niezabitowska – z wykształcenia wizażystka, prywatnie pasjonatka sugarcraftingu. W to, co robi, wkłada całe serce. Ciągle się rozwija, poznaje nowe metody tworzenia ozdób z masy cukrowej. Każdą wolną chwilę poświęca wyszukiwaniu ciekawych wzorów i połączeń. Radość sprawia jej łączenie pasji z pracą.

Artystyczne Wypieki: www.facebook.com/Artystycznewypieki/

 

Monika Robakowska — z wykształcenia technolog żywienia, z zamiłowania dekoratorka tortów. Od dzieciństwa kocha wszelkie prace manualne. Obecnie pracuje jako sugarcrafter w T. Deker Patissier&Chocolatier, gdzie łączy pasję i pracę.
www.facebook.com/tortymoni

 


Katarzyna Osiecka — od zawsze malowała, szkicowała, od 5 lat z pasją odnajduje nowe techniki, sposoby modelowania i dekorowania tortów. Jej specjalnością są figurki z masy cukrowej, z których szkoli w ramach Akademii Słodka Kreacja. W 2015 r., na I Cukrarskym Festivalu w Czechach, zdobyła złoty medal w kat. „Jadalna ozdoba na tort” oraz nagrodę główną za najlepszą pracę. Na co dzień prowadzi firmę szkoleniową „Lukrowe Czary”.
www.facebook.com/Lukrowe-Czary


Beata Prusak — właścicielka firmy Pierniczki do Zadań Specjalnych. Od dziecka lubi tworzyć, więc szkoła o kierunku ceramicznym z możliwością rozwoju plastycznego i muzycznego była dla niej rajem na ziemi. Nieco później odezwała się pasja piekarniczo-cukiernicza. Po latach, malując witraże, zapragnęła w podobny sposób ozdabiać wypieki. Tak zrodził się pomysł na pierniki. Została dekoratorką, ukochawszy w szczególności lukier królewski. Prowadzi warsztaty i cykliczne zajęcia dla dzieci (Lukrowanki) oraz szkolenia dla dorosłych na różnych poziomach zaawansowania.
https://www.facebook.com/pierniczki.do.zadan.specjalnych/
http://pierniczkiartystyczne-beataprusak.pl/

 

 


Monika Rudnicka – z wykształcenia ekonomistka. Rzuciła pracę w korporacji, by rok temu otworzyć pracownię, w której stara się spełniać tortowe marzenia. Wierzy w to, że ten, kto ze swojej pasji uczyni pracę, ten nigdy nie będzie pracował. Specjalizuje się w tortach weselnych. Stara się namawiać klientów na szalone rozwiązania: piętra w kształcie dyni czy sowy. Uważa, że każdy tort powinien być oryginalny, ale przede wszystkim pyszny.
www.monikarudnicka.pl
www.facebook.com/pracowniatortowmonikarudnicka/


Gabriela Rüscher — z zawodu Cake Art Designer (od 2015 r.). Kocha gotować, piec i rozpieszczać podniebienia gości. Pasję do tortów artystycznych odkryła, kiedy przygotowywała się do tortu komunijnego dla najstarszej córki. Po 2 latach samodzielnej nauki zaczęła uczęszczać na kursy dla zaawansowanych. Obecnie sama prowadzi kursy i szkolenia z dekoracji tortów w Niemczech i Polsce. Specjalizuje się w słodkim malowaniu i florystyce z papieru opłatkowego. Złota medalistka i zdobywczyni tytułu „The Best of Class” w kat. „Torty ślubne” w konkursach Tortenshow (2014), Cake World Germany Hamburg (2015),złota medalistka w kat. „Torty Slubne” Cake &Bake 2015 i 2016, srebrna medalistka w kat. „Torty ślubne” w konkursie Cake World Germany Hannover 2015 i „Element dekoracyjny” na Cake&Bake (2015). Dream Color Cakes: www.facebook.com/Dream-Color-Cakes-1394316297531531
http://gabistorten.blogspot.de
dreamcolorcakes@web.de



Monika Siewert — od 3 lat rozwija zdolności dekoratorskie, a pasję do sugarcraftingu zamieniła w sposób na firmę. Lubi wyzwania, stąd udział w konkursach cukierniczych w Polsce i za granicą. Zdobyła: brązowy medal w kategorii „Słodki stół” na Cukrarskym Festivalu (listopad 2015 r.), brązowy medal w kategorii „Sugarpaste. The Finish Line” w Dublinie (marzec 2016 r.), wyróżnienie w kategorii „Cupcakes” podczas Cake International w Londynie (kwiecień 2016 r.).
Cakemania: www.facebook.pl/dc.gda


Beata Tomasiewicz — z zamiłowania i wykształcenia przyrodnik, z wyboru dekorator cukierniczy, który w dekoracjach inspiruje się przede wszystkim pięknem natury. Specjalizuje się we florystyce cukierniczej, dekoracje najchętniej tworzy z papieru jadalnego. Prowadzi szkolenia z florystyki cukierniczej, wykonuje torty we współpracy z cukiernią artystyczną „Babie lato”.
www.tort-artystyczny.pl
Słodkie chwile: www.facebook.com/pracownia.slodkie.chwile


Zobacz na ISSUU katalog reklam numeru #02 lub ściągnij plik PDF

 

   
 

ZAMÓW PRENUMERATĘ

Cena prenumeraty 3 wydania
na terenie Polski
60 zł wysyłka listem zwykłym

prenumerata zagraniczna kraje UE
105 zł wysyłka priorytetowa,
93 zł wysyłka ekonomiczna

SWIFT: ALBPPLPW

Zamów:
Wpłata na konto z dopiskiem: prenumerata Mistrza Dekoracji od numeru 1/2016
Alior Bank 86 2490 0005 0000 4600 7333 2139

Idea Doradztwo Biznesowe
40-750 Katowice

Dane do faktury oraz wysyłki prześlij mailem lub przekaż telefonicznie

email: prenumerata@MistrzDekoracji.pl
nr tel. 881 610 660

 

 

Pojedyncze wydania dostępny u naszych Partnerów:
Torcik
, Sempre, Dekorpol, Sweet Decor

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji