...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Agata Wolfram i Renata Buczek – uczennice cukiernictwa z Lublina jadą do Rimini!

Uczennice cukiernictwa z Lublina znalazły się w dziesiątce najlepszych z całego świata. W styczniu 2017 r. powalczą
o podium w Mistrzostwach Świata Młodych Cukierników w Rimini!

W lutym 2016 r. na Expo Sweet Agata Wolfram wspólnie z Aleksym Zgierskim wywalczyli zwycięstwo w Mistrzostwach Polski Uczniów Szkół Cukierniczych. Ta wygrana uczniów Szkół Chemicznych i Przemysłu Spożywczego w Lublinie była przepustką do Mistrzostw Świata Młodych Cukierników w Rimini, które odbędą się 21 stycznia 2017 r. Z przyczyn niezależnych Aleksy nie jedzie do Włoch, a Agacie Wolfram partnerować będzie Renata Buczek. Póki co trwają przygotowania do konkursu. Młodym adeptkom pomaga w tym zadaniu ich opiekun, nauczyciel lubelskiej szkoły i właściciel Cukierni Staropolska Tomasz Machoń, który sam podkreśla, że konkurs jest bardzo wymagający, a czasu pozostało niewiele. Do zadań konkursowych należy przygotować dwa eksponaty: jeden z karmelu, drugi z czekolady, a ponadto deser na talerzu oraz w szkle, lody, praliny oraz kilka rodzajów ciast. Na wszystko będzie zaledwie dwa dni po przyjeździe na miejsce.

To, co brzmi jak ogromne wyzwanie, stanowi raczej powód do ekscytacji uczestniczek. Obie od dzieciństwa interesują się słodkościami, a cukiernictwo póki co jest dla nich przede wszystkim pasją. Choć talentu i zapału im nie brakuje, wciąż za mało mają środków finansowych, by udział w konkursie był rzeczywiście możliwy.

Dzięki pomocy firm i przedsiębiorców udało się zgromadzić część funduszy, brakuje nadal ok. 20 tys. zł na pokrycie wszystkich kosztów udziału w mistrzostwach. Sponsorzy mogą się skontaktować z sekretariatem szkoły pod nr. tel. 81 442 19 20 lub 607 312 852.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji