Wielkimi krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, a wraz z nimi plebiscyt Mistrza Branży „Receptury Świąteczne”. Zapraszamy Uczniów oraz Mistrzów cukiernictwa i piekarstwa do udziału w jedynym takim plebiscycie! Jakie są Wasze propozycje na słodkie wypieki i chleb? Zgodne z tradycją czy w stylu nowoczesnego minimalizmu?
Podobne artykuły
Lody Bolero po raz kolejny docenione w plebiscycie „Doceń polskie”Plebiscyt "Receptury Wielkanocne" - czekamy na zgłoszeniaZwycięzcy 5. edycji Plebiscytu na Świąteczne RecepturyNa zgłoszenia czekamy do 21 listopada br. Głosowanie w plebiscycie ruszy 25 listopada br.
Co roku plebiscyt cieszy się ogromnym zainteresowaniem, także i tej zimy czekamy na Wasze receptury pełne świątecznego klimatu. Niech i w tym roku na portalu pełno będzie bożonarodzeniowych gwiazdek, mikołajów, choinek i innych akcentów sprawiających, że święta w Polsce są tak wyjątkowe.
Receptury w Plebiscycie podzielone są na dwie kategorie:
- Receptura Ucznia – dla uczniów kształcących się w zawodzie: cukiernik, piekarz, kucharz
- Receptura Mistrza – dla profesjonalistów z branży oraz pasjonatów cukiernictwa
Na receptury czekamy do 21 listopada br. Głosowanie w plebiscycie ruszy 25 listopada br.
W tym roku Receptury Uczniów zostaną opublikowane na portalu www.MistrzBranzy.pl, natomiast Receptury Mistrzów ukażą się w formie drukowanej świątecznym numerze Mistrza Branży.
Do zamieszczenia materiałów w portalu potrzebujemy kompletu informacji:
- tytuł receptury
- imię i nazwisko autora receptury
- nazwa szkoły/pracowni/firmy
- w przypadku Receptura Ucznia: imię i nazwisko nauczyciela prowadzącego
- receptura + opis wykonania
- zdjęcie/zdjęcia produktu w dobrej rozdzielczości nadające się również do druku
Propozycję receptur prosimy przesłać na adres: a.siejka@mistrzbranzy.pl
Przykładowa receptura -> tutaj
Tradycyjnie dla autorów zwycięskich receptur, a także dla głosujących redakcja przygotowała atrakcyjne nagrody!