...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Słodkie i zasłużone podium dla Sweet Team Poland!

Miesiące przygotowań i ciężkiej pracy wydały słodki owoc - polska reprezentacja dekoratorów, Sweet Team Poland, na prestiżowym Cake International Birmingham zdobyła złoty medal i 2. miejsce w kategorii "praca zespołowa"!

Praca nad imponującą rzeźbą trwała 4 miesiące. I chociaż poświęcali jej swój wolny czas, nie rezygnując przy tym ze stałej pracy, Renata Martyna, Monika Robakowska, Łukasz Wylenżek oraz Damian Wiśniewski, czyli Sweet Team Poland nie żałują włożonego wysiłku. To właśnie dzięki niezwykłej rzeźbie cukierniczej zdobyli 2. miejsce, pokonując 8 zakwalifikowanych drużyn z całego świata w najbardziej prestiżowym konkursie branżowym Cake International w Birmingham. Warto dodać, że był to ich debiut na międzynarodowej arenie, a dla niektórych członków ekipy w ogóle pierwszy konkurs, w jakim wzięli udział!

Rzeźba, która oczarowała jury jest dość pokaźnych wymiarów - ma 150 cm długości oraz 74 cm szerokości. Przedstawia fragment amazońskiej dżungli z kobiecą postacią i mnóstwem detali, takich jak rzeka, pnącza, kolorowe kwiaty oraz wąż. Co zaskakuje i czym zapunktowali u jurorów to fakt, iż użytych tu zostało bardzo wiele różnych technik dekoratorskich z minimalnym użyciem gotowych form. Sama postać kobieca również jest w pełni dziełem rąk Damiana Wiśniewskiego.


Sukces zespołu gwarantowała świetna współpraca między jego członkami, a także ich talent oraz ogrom pracy. Warto jednak wspomnieć, że zespół otrzymał finansowe wsparcie, a przez to możliwość udziału w konkursie od sponsorów: Expo Sweet, Bakels oraz Piekarni Emilia Kristof.

Rzeźba, podobnie jak członkowie Sweet Team Poland, już wróciła do kraju. Zdolni sugarcrafterzy odpoczywają, a ich dzieło czeka na szczęśliwego nabywcę! Ekipa zgodnie podjęła decyzję, że chcą sprzedać efekt swojej wspólnej pracy, a zebrane fundusze przeznaczyć na cele charytatywne. Z całą pewnością tak kolorowe i piękne dzieło znajdzie szybko właściciela.

A może chcesz nim być Ty? Napisz do nas! redakcja@mistrzbranzy.pl



Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji