...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Bliżej natury, bliżej chleba – promocja pieczywa podczas Cavaliady Poznań

Bogactwo pieczywa rzemieślniczego, warsztaty formowania chałek i chleba dla dzieci oraz dorosłych, promocja zdrowego odżywiania – te i inne atrakcje złożą się na wydarzenie „Bliżej natury – zdrowe pieczywo od małego do dorosłego”. Projekt SRP RP odbędzie się 2-4 grudnia br. w Poznaniu, w ramach Cavaliady.

– To już trzecia edycja wydarzenia „Bliżej natury – zdrowe pieczywo od małego do dorosłego”, które Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP (przyp. red. SRP RP) realizuje dzięki dofinansowaniu z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetwórców Zbożowych. Celem projektu jest promowanie zdrowego żywienia, w którym ważne miejsce zajmuje pieczywo, a zwłaszcza te wytwarzane rzemieślniczymi metodami. Zależało nam również na zaprezentowaniu zawodu piekarza, jego specyfiki i trudu pracy – mówi koordynatorka projektu Katarzyna Mojzykiewicz ze SRP RP.

Wydarzenie odbędzie się 2-4 grudnia, podczas targów jeździectwa Cavaliada, w specjalnej strefie piekarskiej. To tutaj oprócz ekspozycji różnych gatunków pieczywa (wypiekanego tradycyjnymi metodami) i ich degustacji będzie funkcjonowała Piekarnia Młodego Jeźdźca.

– Poprzez zabawę w piekarza dzieci dowiedzą się o tajnikach pracy w piekarni i sposobach naturalnego wypieku chleba. Chodzi o to, by najmłodsi mogli się przekonać, jak pachnie i smakuje chleb przygotowany zgodnie ze sztuką piekarską. Przekażemy im również podstawowe informacje na temat wartości odżywczych produktów zbożowych i odżywiania się – zapowiada koordynatorka, znana z organizacji m.in. Minipiekarni podczas Smaków Regionów czy Forum Piekarskiego na Polagrze Tech.

Ciekawostką będzie „galeria piekarska”. W roli „eksponatów” zaprezentują się: naturalny kwas chlebowy, różne rodzaje mąk i nasion, które wzbogacają piekarskie produkty.

Miejsce: Cavaliada Poznań, pawilon nr 8, Międzynarodowe Targi Poznańskie
Termin: 2-4 grudnia 2016 r.

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji