Firma Kandy poszerzyła asortyment owoców kandyzowanych o certyfikowane produkty ekologiczne (Certyfikat zgodności przetwórstwa produktów/surowców rolnictwa ekologicznego). Taki krok to nie tylko odpowiedź na coraz dynamiczniej rosnące zapotrzebowanie na żywność bio, ale także kontynuacja naszej misji.
Podobne artykuły
Pora na EKOpieczywoJakość - szansą na przetrwanie małych młynów (i rzemieślniczych piekarni)?Naturalność żywności w cenieDostarczanie konsumentom zdrowej żywności było bowiem celem od początku działalności firmy. Ponad 30 lat doświadczenia w kandyzacji owoców sprawiło, że Kandy jest polskim liderem tego typu przetwórstwa. Dodatkowym atutem jest fakt, że zakład produkcyjny działa na terenach wiejskich, w pobliżu rozległych terenów Natura 2000.
Sam proces kandyzacji należy do jednych z najstarszych na świecie sposobów zabezpieczania owoców. Stosowali go już starożytni. Nasze owoce kandyzowane są w pełni naturalnym wyrobem składającym się tylko z owocu, cukru i kwasku cytrynowego. Nie zawierają GMO, alergenów, konserwantów, barwników ani aromatów.
Na początek oferujemy aronię kandyzowaną BIO, jednak certyfikat obejmuje wiele owoców i wkrótce będziemy rozszerzać ofertę.