...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , UNIFERM Polska, materiał promocyjny

Strucla Amaretto

autor: Uniferm

RECEPTURA

Ciasto
3,90 kg mąki pszennej t.500
3,90 kg mieszanki drożdżowo- twarogowej UNIFERM HefeQark
1,20 kg margaryny
0,45 kg drożdży UNI Aktiva
1,30 kg jaj
0,40 kg cukru
0,12 kg soli
0,78 kg twarogu
3,00 kg wody

Nadzienie
5,40 kg masy percepanowej UNIFERM Persipan
0,60 kg mleka
0,45 kg jaj
0,15 kg kawy rozpuszczalnej
0,85 kg delikatnego kremu UNIFERM Bella Creme

22,50 kg razem  ciasto+ nadzienie

 

Sposób przygotowania

Po wyrobieniu ciasta dzielimy na kęsy, odcinamy kęsy ciasta na sztuki 350 g i wałkujemy sztukę na grubość ok. 5 mm. Rozsmarowujemy nadzienie (250 g) i zwijamy w rulon. Następnie przecinamy wzdłuż strucle z nadzieniem przekładając ciasto „lewa prawa” (a ‘la warkocz) i wkładamy do foremki.

Opcjonalnie wykończyć górę pomadą oraz dół obtoczyć w migdałach.

 

 

 

.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez UNIFERM Polska Sp. z o. o.

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji