27 marca 2017 r. w Katowicach po raz drugi odbędzie się konkurs cukierniczy dla uczniów, w którym jurorzy będą oceniać znajomość rzemiosła, zdolności artystyczne, a także kaloryczność oraz walory zdrowotne… tortów! Organizator konkursu czeka na zgłoszenia uczniów z całej Polski do 15 lutego 2017 r.
Podobne artykuły
Rzemiosło do lamusa?Jubileuszowa edycja Turnieju z AmbasadoremZaskakujące eliminacje w WielkopolsceKonkurs adresowany jest do młodzieży szkół ponadgimnazjalnych, uczniów pobierających naukę u pracodawców oraz uczestników/członków organizacji lub stowarzyszeń młodzieżowych, których obszar nauki i pasji związany jest z cukiernictwem bądź branżą spożywczą. W konkursie mogą wziąć udział dwuosobowe zespoły.
Warunkiem udziału jest:
- przesłanie wypełnionego formularza zgłoszeniowego na adres mailowy organizatora: ohprybnik@wp.pl– do 15.02.2017 r.
- przesłanie prezentacji PowerPoint z przedstawieniem własnoręcznie wykonanego dzieła cukierniczego-tortu wg wytycznych ujętych w regulaminie na adres mailowy organizatora: ohprybnik@wp.pl – do 28.02.2017 r.
Regulamin konkursu dostępny TUTAJ
Ten etap pozwoli wyłonić zespoły, które wystartują w finale. Finał odbędzie się 27 marca 2017 r. podczas VIII Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARGI, w godzinach 9.00-15.00.
Konkurs jest doskonałą okazją do budowania prestiżu wśród najlepszych przedstawicieli branży cukierniczej oraz rozwijania talentów zawodowych. Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody.
Organizatorami konkursu są: Centrum Targowe FairExpo sp. z o.o. oraz Ochotniczy Hufiec Pracy w Rybniku
ZAPRASZAMY!!!