...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Kolejny sukces Piekarni Ciastkarni Kłos

Dżem malinowy i Żurek śląski z Kłosa z oferty tej firmy zostały po raz drugi nagrodzone przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Specjały te nagrodzono certyfikatami jakości i tytułami TOP PRODUKT podczas XXII audytu artykułów spożywczych.

O wyróżnienie starało się 177 różnorodnych artykułów spożywczych, jury uhonorowało tylko wyroby wysokiej jakości.

Wyroby Piekarni KŁOS TOP PRODUKTAMI programu „Doceń polskie”
Loża Ekspertów oceniła indywidualnie smak, wygląd i stosunek jakości do ceny 177 wyrobów biorących udział w październikowej certyfikacji żywności Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. O wyróżnienie starało się 71 producentów z całego kraju. Jednym z laureatów XXII audytu jest Piekarnia Ciastkarnia KŁOS.  
Dwie propozycje tego producenta - Dżem malinowy i Żurek śląski z Kłosa - otrzymały od ekspertów z branży spożywczej maksymalne noty za oceniane aspekty, dlatego też zdobyły certyfikaty „Doceń polskie” i tytuły TOP PRODUKT.

 

Mówiąc o wysokiej jakości wyrobów marki KŁOS należy odnotować, iż dżem i żurek zostały wyróżnione przez ekspertów po raz drugi. W trakcie październikowej oceny jury podtrzymało pozytywny werdykt wydany niemal dwa lata temu, podczas XV audytu. Oznacza to, że śląska firma (bez względu na upływający czas) utrzymuje jakość godną certyfikatu „Doceń polskie”.

To kolejne produkty Piekarni Ciastkarni KŁOS, które zdobyły uznanie Loży Ekspertów. Podczas poprzednich atestacji nagrodzonych zostało siedem innych wyrobów tej firmy. Certyfikaty „Doceń polskie” uzyskały Chleb wiejski oraz Ciasto z serem. Z kolei Chleb witalny, Bułka cięta, Deser malina z budyniem, Tort Royal (Deser Royal) i Bułka tarta nagrodzono zarówno godłem promocyjnym, jak i tytułem TOP PRODUKT.



- Godło „Doceń polskie” nie jest przyznawane automatycznie, certyfikat jest nadawany tylko żywności, która spełnia kryteria określone w regulaminie programu. Odbywające się co kwartał atestacje mają kluczowe znaczenie, bo właśnie podczas tych wydarzeń żywność jest sprawdzana przez jury programu decydującego o przyznaniu (lub nie) godła promocyjnego - zaznacza Marek Bielski, twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.
Jak dodaje, wszystkie artykuły spożywcze zakwalifikowane do certyfikacji są sprawdzane przez każdego członka Loży Ekspertów. - To specjaliści z długoletnim doświadczeniem i wiedzą; ich rekomendacjom można zaufać. Konsumenci wybierający produkty ze znakiem promocyjnym „Doceń polskie” mają więc pewność, że są to najwyższej jakości  wyroby rodzimych firm - uzupełnia M. Bielski.

Istotne jest, że program „Doceń polskie” nie jest konkursem, ani plebiscytem. Loża Ekspertów nie wybiera najlepszego wyrobu w danej kategorii, ale ocenia wszystkie zgłoszone propozycje. Dla kupujących znaczenie ma także fakt, iż znaki „Doceń polskie” są przyznawane za konkretny produkt, a nie za całokształt działalności firmy.

Certyfikaty jakości są nadawane na dwuletni okres. Po jego upływie producent, który nadal chce korzystać ze znaku „Doceń polskie” ponownie zgłasza nagrodzony wcześniej wyrób do oceny. Powtórny udział żywności w audycie pozwala ekspertom przekonać się, czy jakość produktu nie uległa zmianie. Kolejna ocena nie różni się od sposobu sprawdzania artykułów po raz pierwszy przystępujących do certyfikacji.

Program promocyjny „Doceń polskie” jest realizowany od 2011 roku. Honorowy patronat nad atestacjami żywności sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Październikowa atestacja była czwartą w 2016 roku. Kolejny audyt odbędzie się 1 lutego przyszłego roku. Więcej informacji o programie i jego laureatach można uzyskać na stronie internetowej www.docenpolskie.pl i blogu: blog.docenpolskie.pl

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji