...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , RzZSZ w Zamościu, materiał promocyjny

Świąteczny Sernik w Mikołajkowej Czapce

autor: Oktawia Swaczyna, klasa IIa RZSZ w Zamościu
nauczyciel : Bożena Witkowska

RECEPTURA

Składniki

Ciasto
200 g mąki pszennej
100 g cukru
1 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka cukru waniliowego)
120 g masła
żółtka

Masa serowa
1.5 kg tłustego twarogu
1 i 1/2 szklanki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1 opakowanie budyniu waniliowego
120 g masła
jajka

Dekoracja: Czekolada, Masa cukrowa

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy ciasto
Z masy cukrowej przygotowujemy dekorację.

 

 

Sposób przygotowania

Ciasto
Wszystkie składniki szybko zagnieść  i  włożyć do lodówki .

Masa serowa
Masło utrzeć z cukrem i  dodawać po jednym żółtku, a następnie  stopniowo  twaróg i budyń.
Na koniec ubić białka i  wymieszać z masą serową.
Na  blachę wykładamy rozwałkowane ciasto i  wylewamy  masę  serową.
Pieczemy przez godzinę w 180oC.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Rzemieślnicza Zasadnicza Szkoła Zawodowa w Zamościu

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji