...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Kuchnia kaszubska w najlepszym wydaniu - 7. Targi FOOD-to-GO

Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO od pierwszej edycji kusiły możliwością poznania kuchni z najdalszych zakątków świata. Potrawy przygotowywane były m.in. przez kucharzy i cukierników z Armenii, Kanady, Turcji, czy Włoch.

W tym roku organizatorzy postanowili połączyć kuchnie świata z tradycyjnymi, polskimi smakami a dokładnie z kuchnią kaszubską. W ramach 7. Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO (8-9 lutego 2017, AmberExpo, Gdańsk) poznamy wszystkie sekrety tradycyjnych dań, które są nieodzownym elementem kaszubskiej tożsamości.  

Gościem specjalnym 7. Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO będzie Tomasz Fierke znany jako „Kucharz z Kaszub”. Wszystko to dzięki programowi, który prowadzi na kanale YouTubu, w którym przekonuje, że kuchnia kaszubska jest smaczna a jej przygotowywanie niezwykle ciekawe. Tomasz Fierke specjalizuje się w nowoczesnej odsłonie kuchni kaszubskiej, chodź jak twierdzi „inspiruję się różnymi smakami świata, które krzyżuję w swojej kuchni w banalny sposób poprzez łączenie z tradycyjnymi barwami smakowymi, moja żona mówi wtedy widząc co wyczyniam w kuchni "Fifty tastes of Cook with Cashubian". Uwielbiam nowe trendy, które staram się odzwierciedlać w swojej kuchni. Moja ulubiona kuchnia - Jak u Mamy.”



Drugi dzień Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO, 9 lutego, to Międzynarodowy Dzień Pizzy. Z tej okazji Tomasz Fierke przygotuje pizzę po kaszubsku. Jakie składniki znajdą się na cieście? Tego dowiedzą się Ci, którzy odwiedzą wydarzenie. Jedno jest pewne, przepis z pewnością będzie ciekawą propozycją dla lokalnych pizzerii, których właściciele chcą zaskoczyć swoich gości. Podczas spotkania z „Kucharzem z Kaszub” poznamy również sposób na przygotowanie FRÉKASË czyli potrawki z kurczaka.

Swój udział potwierdziła również Marta Truskolawska- Plichcińska – Mistrzyni Cukiernictwa, która podczas Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO przygotuje pokaz cukierniczych dekoracji wielkanocnych inspirowanych Kaszubami.

 

Trudno wyobrazić sobie Targi FOOD-to-GO bez udziału Stowarzyszenia Kobiet ze Zgorzałego. Gospodynie już od 7 lat odwiedzają targi i zawsze zaskakują nowymi potrawami: bulewną zupą, kreplami, czy golcami. Szczęśliwcy na pewno usłyszeli słynne słowa „Chcemë le so zażëc!”, tradycyjną formułę zaproszenia do skosztowania tabaki, która na Kaszubach jest bardzo popularna.

Organizatorzy Targów FOOD-to-GO podjęli również współpracą z Instytutem Kaszubskim. Instytut wychodzi naprzeciw potrzeb i oczekiwań społeczności kaszubskiej oraz dba o jej kulturę i tradycję, dlatego wspiera lokalnych producentów, którzy swoje usługi chcą pokazać podczas Targów FOOD-to-GO.

Pomorze jest jednym z najczęściej odwiedzanych regionów przez zagranicznych turystów, którzy chcą poznać polską kulturę. Jednym z elementów, który określa Polskę, jest jej kuchnia. Podróżujący poszukują tradycyjnych potraw i chętnie odwiedzają restauracje z lokalnymi daniami. Wykorzystajmy to zainteresowanie i pokażmy, że Kaszuby mają do zaproponowania bogactwo smaków. Tegoroczna edycja Targów FOOD-to-GO ma na celu promocję tradycyjnych, regionalnych kaszubskich smaków i sposobów przygotowania dań, o których być może zapomnieliśmy a są one nowym pomysłem na urozmaicenie oferty punktów gastronomicznych.

Udział w Targach FOOD-to-GO jest okazją dla pomorskich restauratorów do spotkania całej branży w jednym miejscu. To tu będzie można czerpać inspirację, poznać nowe propozycje dań do karty menu, nawiązać kontakty z producentami i dostawcami m.in. urządzeń gastronomicznych, wyposażenia punktów gastronomicznych, sprzętu i akcesoriów do parzenia i serwowania kawy, herbaty, czekolady.

 

Podczas Targów nie zabraknie również stref tematycznych: Deserowych Inspiracji, Bezglutenowej, Inteligentnej Restauracji, czy strefy Wyposażenia Pensjonatów i Ośrodków Wypoczynkowych BaltRoom.

Zachęcamy do rejestracji online, która pozwala na bezpłatny udział w targach.
Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO odbędą się 8-9 lutego 2017 w AMBEREXPO w Gdańsku.

 www.foodtogo.pl

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji