...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Czekoladowe igrzyska czas zacząć!

Jest ich 6 i każdy potrafi wyczarować prawdziwe cuda z czekolady! Poznajcie sylwetki kandydatów do tytułu mistrza czekolady, który będzie reprezentował Polskę na światowych finałach prestiżowego World Chocolate Masters w Paryżu.

Paweł Górny, Michał Iwaniuk, Marcin Surdyk, Przemysław Putynkowski oraz Greta Berta i David Domonkos. Oto nazwiska tych, którzy już 26 lutego, czyli pierwszego dnia targów Expo Sweet pokażą swoje umiejętności w pracy z czekoladą. Przypomnijmy w tym roku tematem przewodnim konkursu jest Futorpolis, czyli nowoczesne miasto. Do zadań uczestników należeć będzie, m.in. stworzenie pralin, ciasta, przekąski oraz eksponatu z czekolady. Zanim poznamy ich talent, przbliżmy sylwetki ich samych. 

Michał Iwaniuk 

 


Mistrz czekolady oraz Szef cukierni hotelowej Czekolada Café w Airport Hotel Okęcie. Posiada wieloletnie doświadczenie w cukiernictwie. Uczestnik wielu prestiżowych konkursów - zdobył, między innymi, I miejsce w Pucharze Mistrzostw Cukierniczych Best Pastry Chef 2016. Jego pasją jest czekolada i odkrywanie nowych smaków w cukiernictwie.

Paweł Górny 

 


Swoją karierę cukierniczą rozpoczął w gdańskiej restauracji „Amber Side", pracując na stanowisku samodzielnego cukiernika, gdzie na własną rękę dążył do zdobycia wiedzy.  Uczył się z książek cukierniczych i internetu. Łączy swoją pracę z pasją, tworząc z czekolady praliny, trufle i rzeźby. Aktualnie współtworzy firmę 100% Czekolady gdzie nieustannie doskonala swoje umiejętności zawodowe. Uczestnik wielu konkursów branżowych - ostatnio zdobytym osiągnięciem jest     v-ce Mistrzostwo Polski w „Deserach na talerzu” w 2016 r.

Przemysław Putynkowski

 


Cukiernik z zamiłowania i pasji, którą rozpoczął w 2010 roku w Cukierni Sowa. Wielokrotny zwycięzca konkursów i prac cukierniczych. Chce się rozwijać, doskonalić swoje techniki, umiejętności i wiedzę. Na co dzień pracuje pod okiem Pawła Małeckiego i Mariusza Buritty w Cukierni Sowa.

Marcin Surdyk

 


To pełen zaangażowania i pasji, mistrz cukierniczy z ponad 20-letnim doświadczeniem. Laureat III miejsca Mistrzostw Polski w Deserach z 2008 r. Od lat prowadzi wysokiej jakości szkolenia z wykorzystaniem innowacji technologicznych oraz nowoczesnych rozwiązań cukierniczych. Wielokrotnie przygotowywał młodych cukierników do zmagań konkursowych. Sam również chętnie staje w szranki z innymi mistrzami zawodu. Szkolił się we Francji, Włoszech, Finlandii, Niemczech i wielu innych krajach. W 2014 roku związał się z Grupą Zeelandia, gdzie rozwija się dalej jako lider Kreatywnego Zespołu i wykładowca Akademii Zeelandia.

Greta Berta 

 


Przez 4 lata pracowała jako Demi Chef Patissier w Hotelu Kempinsi Corvinius w Budapeszcie. Posiada doświadczenie w pracy w gastronomii i cateringu oraz w Gerbeaud jako główny cukiernik. Uczestniczyła w wielu szkoleniach i kursach, między innymi w Goodwill Chocolate Academy. Choć World Chocolate Masters to dla niej spore wyzwanie, cieszy się swoim udziałem, ponieważ lubi podnosić swoją poprzeczkę coraz wyżej.

Dávid Domonkos

 


Aktualnie pracuje jako Pastry Chef w cukierni, która specjalizuje się w cukiernictwie francuskim. Mimo młodego wieku (23 lata) posiada szerokie doświadczenie cukiernicze oraz pasję, która pcha go do działania oraz poszerzania wiedzy i umiejętności. Uczestnik wielu konkursów na arenie międzynarodowej, m.in. UIBC 2014 Junior World Championship w Tajwanie, WACS 2015 Europe Central w Pradze oraz WACS 2016 World Championship w Grecji. 
Lubi pracować pod presją, a jego specjalizacją są rzeźby i praca z czekoladą.

Oboje będą reprezentować Węgry i walczyć o tytuł regionalnego Chocolate Master.

 


Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji