...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Poznaj autorów „Mistrza Dekoracji” numer #03

Przedstawiamy Wam krótkie profile osób, bez których nie byłoby drugiego numeru „Mistrza Dekoracji”. Pojawiło się kilka nowych twarzy...

Wszyscy autorzy współpracujący z „Mistrzem Dekoracji” prowadzą własne firmy, w których tworzą cuda z masy cukrowej lub czekolady plastycznej albo organizują profesjonalne szkolenia dla dekoratorów. Jedni z sukcesem startują w branżowych konkursach, drudzy mają sukcesy w promowaniu tego zawodu i zachęcaniu do rozwijania tej pasji w profesjonalny sposób, ale wszyscy bez wątpienia wspólnie działają na rozwój dekoratostwa cukierniczego w Polsce.

 

Sylwia Baumgart — z wykształcenia mgr inż. zootechniki, pracuje jako projektantka wnętrz. Każdą wolną chwilę spędza, dekorując nowe arcydzieła. Jej największym osiągnięciem jest zdobycie I miejsca na Ogólnopolskim Konkursie Tortów Artystycznych podczas Festiwalu Czekolady i Słodyczy w Warszawie w listopadzie 2015 roku. Ciekawość i upór w dążeniu do celu sprawiły, że pokochała masy cukrowe i dziś nie wyobraża sobie życia bez ciągłego szukania nowych sposobów dekorowania wypieków.
Facebook: Sylwia Baumgart (Świecie).




Marta Behnke – kształciła się na kilku kierunkach (filozofia, HR, komunikacja), nadal zgłębia i stara się praktykować NVC. Pasjonatka życia w wersji slow. Jej słodka przygoda zaczęła się wraz z macierzyństwem. Blisko 2 lata
temu zrobiła pierwszy tort w masie cukrowej. Od tamtego momentu cukrowe szaleństwo nabrało zaskakującego rozpędu. Po namowach znajomych założyła fanpage, który nazwała Bake my Day. W filmowej wersji tej kawiarni babeczki piekły małe, szalone, żółte stworki. Po prostu lubi pięknie słodzić.
www.facebook.com/BakemyDaybyMartaBehnke

 



Zuza ‘Gliko’ Bobowska — z wykształcenia plastyk, od niedawna dyplomowany cukiernik. Przygodę z pieczeniem tortów i dekorowaniem masą cukrową zaczęła 13 lat temu i nigdy nie przypuszczała, że może się to stać pasją i sposobem na życie. Regularnie doszkala się w sztuce cukierniczej. Laureatka Ogólnopolskiego Konkursu Tortów Artystycznych podczas Festiwalu Czekolady i Słodyczy w Warszawie.
www.facebook.com/gliko.land
www.glikoland.blogspot.com



Paweł Górny — współwłaściciel firmy 100% CZEKOLADY, 24-letni cukiernik i chocolatier. Posiada obszerną wiedzę na temat wytwarzania pralin i trufli, co wykorzystuje przy opracowywaniu nowych kompozycji smakowych.
Wolny czas poświęca na tworzenie eksponatów i rzeźb z czekolady, nadając im niepowtarzalny charakter. Podstawowe i nowe techniki nie są mu obce, co wykorzystuje w swoich pracach. Zdobywca 2. miejsca w Mistrzostwach Polski w Przygotowaniu Deseru Expo Sweet 2016.
www.100procentczekolady.pl





Anna Komisarczyk — z wykształcenia germanistka, z zamiłowania dekoratorka. Gdy na świat przyszła jej druga córka, stwierdziła, że ma za dużo wolnego czasu i zajęła się pieczeniem ciast. Szybko je porzuciła, gdy natknęła się na przepis na lukier królewski. Od tamtej pory każdą wolną chwilę spędza na lukrowaniu pierniczków. Przez prawie trzy lata zdobywała wiedzę i doświadczenie. Od 2015 roku prowadzi szkolenia, na których dzieli się wszystkim, co wie na ten temat.
www.ajatopiernicze.pl
www.facebook.com/ajatopiernicze

 

 

Ewa Kuszewska — z wykształcenia projektantka mody i plastyk, z zawodu i zamiłowania dekoratorka wyrobów cukierniczych. Jej życie zawsze toczyło się wokół prac manualnych. Lubiła rysować, tworzyła komiksy i biżuterię, szyła.
W 2010 r. po ujrzeniu tortu z masy cukrowej oszalała na punkcie tej nowości.
Słodkości Ewy: www.slodkosciewy.blogspot.com



 

Justyna A-Majewska – cake art designer, pracuje w Zuckerkunst mit Leidenschaft w Niemczech. Hobbystka i pasjonatka, zakochana w lukrze królewskim. Wiedzę praktyczną zdobywała u mistrzów z Anglii, Danii i Niemiec. Trzykrotnie otrzymała tytuł Best of Class. Dwukrotna zwyciężczyni Cake World Germany 2015 w Hanowerze oraz Cake & Bake Germany 2016 w Dortmundzie.
Prowadziła szkolenia w Polsce, Szwajcarii, Holandii i Niemczech. Od dwóch lat ściśle współpracuje z Akademią Dekoracji Tortów „Słodka Kreacja” w Policach, gdzie uczy technik dekoracji tortów royal icing 1 i 2 stopnia.


 

Marta Mężyńska — z wykształcenia filolog języka polskiego, z zamiłowania dekoratorka tortów w stylu angielskim. Przygodę z masą cukrową rozpoczęła 5 lat temu, kiedy jako laik postanowiła upiec torty na roczek swoich bliźniąt.
Założycielka pierwszej na Podlasiu pracowni tortów artystycznych — Nocne pieczenie – pracownia tortów i muffin artystycznych. Marta Mężyńska. Specjalizuje się w tortach weselnych, także muffinowych i rustykalnych oraz nowoczesnych candy barach.
http://web.facebook.com/nocnepieczenie.marty



Beata Prusak — od dziecka lubi tworzyć, więc szkoła o kierunku ceramicznym z możliwością rozwoju plastycznego i muzycznego była dla niej rajem na ziemi. Nieco później odezwała się pasja piekarniczo-cukiernicza. Po latach, malując witraże, zapragnęła w podobny sposób ozdabiać wypieki.
Tak zrodził się pomysł na pierniki. Została dekoratorką, ukochawszy w szczególności lukier królewski. Prowadzi warsztaty i cykliczne zajęcia dla dzieci (Lukrowanki) oraz szkolenia dla dorosłych na różnych poziomach zaawansowania. Zdobywczyni pierwszego miejsca w kategorii zdobienie pierników na Cukrarsky Festival 2016 w Jihlavie w Czechach.
https://m.facebook.com/pierniczki.do.zadan.specjalnych/
http://pierniczkiartystyczne-beataprusak.pl/

 

 

Monika Robakowska —– z wykształcenia technolog żywienia, z zamiłowania dekoratorka tortów.
Od dzieciństwa kocha wszelkie prace manualne. Z zawodu manager, przez lata pracowała w dużej korporacji. Laureatka dwóch srebrnych lokat na Cake Festival Poland w kategoriach: tort okolicznościowy i weselny. Laureatka złotej lokaty na Cake International 2016 w Birmingham w kategorii kolaboracja (Sweet Team Poland). Obecnie pracuje jako sugarcrafter w Deker Patissier & Chocolatier, gdzie łączy pasję i pracę.
www.facebook.com/tortymoni

 

Monika Rudnicka – z wykształcenia ekonomistka. Rzuciła pracę w korporacji, by rok temu otworzyć pracownię, w której stara się spełniać tortowe marzenia.
Wierzy w to, że ten, kto ze swojej pasji uczyni pracę, ten nigdy nie będzie pracował. Specjalizuje się w tortach weselnych. Stara się namawiać klientów na szalone rozwiązania: piętra w kształcie dyni czy sowy. Uważa, że każdy tort powinien być oryginalny, ale przede wszystkim pyszny.
www.monikarudnicka.pl


Monika Siewert — od 3 lat rozwija zdolności dekoratorskie, a pasję do sugarcraftingu zamieniła w sposób na firmę – Cakemania. Lubi wyzwania, stąd udział w konkursach cukierniczych w Polsce i za granicą.
Zdobyła: brązowy medal w kategorii Sugarpaste. The Finish Line w Dublinie (marzec 2016 r.), wyróżnienie w kategorii Cupcakes podczas Cake International w Londynie (kwiecień 2016 r.) oraz nominacje:
brąz w kategorii tort okolicznościowy, srebro w kategorii babeczki, srebro w kategorii ciastka na Cake Festival Poland.
Cakemania: www.facebook.pl/dc.gda


 

 

Beata Tomasiewicz — pasja tworzenia towarzyszy jej od zawsze, sugarcraftingiem zainteresowała się za sprawą dzieci. Z zamiłowania i wykształcenia przyrodnik, inspiracje czerpie przede wszystkim z natury. Dekoracje z papieru jadalnego i florystyka cukiernicza to jej ulubione tematy. Prowadzi szkolenia z florystyki cukierniczej, wykonuje torty we współpracy z cukiernią artystyczną Babie lato.
www.tort-artystyczny.pl
www.facebook.com/pracownia.slodkie.chwile


 

Agnieszka Wagner – z wykształcenia technolog żywności i żywienia. Od najmłodszych lat doskonale odnajdywała się w świecie muzyki i wszelkich prac manualnych. Sugarcraftingiem zajmuje się od 3 lat.
Uwielbia tworzyć figurki z masy cukrowej, w szczególności postaci Disneya oraz kobiece. Kocha ludzi, podróże i masę cukrową. Wszystkie te pasje udało jej się połączyć dzięki firmie szkoleniowej Crafty Fox, którą prowadzi.
www.faceboook.com/homebakedanddecorated

 

Zobacz zajawkę numeru >>

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji