Dla wszystkich zainteresowanych sztuką royal icingu mamy dobrą wiadomość! W 2017 r. polska mistrzyni ażurowych dekoracji z lukru Justyna A-Majewska powraca ze swoimi szkoleniami. Pierwsze spotkanie odbędzie się już w lutym, w Akademii Dekoracji Tortów „Słodka Kreacja”.
Podobne artykuły
Wznieś się na wyżyny lukru królewskiego z Justyną MajewskąRoyal Icing i ręczne modelowanie figurek, czyli jesienne szkolenia dla dekoratorów cukierniczychRoyal Icing z Justyną Majewską - szkolenieJustyna A-Majewska to nie tylko wielka pasjonatka royal icingu, autorka książki „Lukier królewski w pigułce”, ale przede wszystkim mistrzyni, która swój kunszt wielkokrotnie potwierdziła na licznych konkursach. W swoim portfolio ma złoty medal na międzynarodowych konkursach w Niemczech: Cake World Germany 2014 w Hamburgu, Cake World Germany 2015 w Hanowerze oraz Cake & Bake Germany 2016 w Dortmundzie. Czterokrotnie została uhonorowana tytułem „Best of Class”, trzykrotnie „Best of Show”. Prowadzi szkolenia w Polsce, Niemczech, Szwajcarii, Holandii. Od 2 lat współpracuje z Akademią „Słodka Kreacja” w Policach, gdzie uczy technik dekoracji tortów royal icing (1. i 2. stopnia), kremem maślanym oraz dekoracji ciastek lukrem królewskim.
HARMONOGRAM SZKOLEŃ
Jeżeli zaczynasz pracę z lukrem królewskim, zapraszamy na szkolenie poprzedzające Tort z motylkiem, gdzie omawiane są gruntowne podstawy pracy z lukrem królewskim (royal icing).
PODSTAWY LUKRU KRÓLEWSKIEGO
Termin: 18 lutego 2017 r.
Cena: 550 zł/ moduł jednodniowy
– gruntowne omówienie podstaw lukru królewskiego
– wykonanie różowego tortu (wzór do opracowania jak na zdjęciu)
– Borders s,c. wzory gwiazdką malowane,
– praca z tylkami 1-2-3 wzory wypełniające
TORT Z MOTYLKIEM
Termin: 19 lutego 2017 r.
Czas szkolenia: 8 godzin zegarowych
Cena: 550 zł
– jak wykonać prawidłowo lukier królewski
– zasady przechowywania lukru i jakości lukrów gotowych
– zasady przechowywania dekoracji i wykorzystania ich na tortach
– wykonanie tortu z motylkiem
TORT Z KOŁNIERZEM „Dla Małgosi”
Termin: 8-9 kwietnia 2017 r.
Czas szkolenia: minimum 16 godzin zegarowych
Cena: 1100 zł za dwa dni szkolenia
Szkolenie jest dla osób mających już doświadczenie pracy z lukrem królewskim; obejmuje:
– przypomnienie podstaw, czyli omówienie gęstości lukru, jego zastosowania na tortach, przy dekoracjach,
– omówienie wykonania i zastosowania pojemników, worków i tutek do lukru,
– omówienie zastosowania wybranych tylek do lukru oraz ćwiczenie nimi wzorów do dekoracji,
– nauka technik dekorowania: od prostych kresek do kompletnych zestawów dekoracji,
– nauka i pokaz jak wymierzyć i przygotować tort pod dekorację RI,
– wykonanie kołnierza na tort,
– wykonanie miniaturowych róż RI i listków,
– wykonanie subtelnej kopuły z RI z różą na szczycie,
– wykonanie podanego wzoru tortu z „kołnierzem” – wzór do opracowania podczas szkolenia prezentujemy poniżej.
WAŻNE: Każdy uczestnik szkolenia otrzyma opracowane przez Justynę A-Majewską szablony oraz "przewodnik" ze szczegółowym opisem prac do wykonania przy torcie z „kołnierzem”. Jest to niemal kompletna książka z instrukcją obsługi oraz radami i wskazówkami na każdym etapie pracy opartymi na doświadczeniach Justyny przy pracy z royal icing.
REZERWACJA MIEJSCA NA POSZCZEGÓLNE SZKOLENIE - TUTAJ
Zapraszamy!