...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Royal icing. Nowy sezon szkoleń z Justyną A-Majewską

Dla wszystkich zainteresowanych sztuką royal icingu mamy dobrą wiadomość! W 2017 r. polska mistrzyni ażurowych dekoracji z lukru Justyna A-Majewska powraca ze swoimi szkoleniami. Pierwsze spotkanie odbędzie się już w lutym, w Akademii Dekoracji Tortów „Słodka Kreacja”.

Justyna A-Majewska to nie tylko wielka pasjonatka royal icingu, autorka książki „Lukier królewski w pigułce”, ale przede wszystkim mistrzyni, która swój kunszt wielkokrotnie potwierdziła na licznych konkursach. W swoim portfolio ma złoty medal na międzynarodowych konkursach w Niemczech: Cake World Germany 2014 w Hamburgu, Cake World Germany 2015 w Hanowerze oraz Cake & Bake Germany 2016 w Dortmundzie. Czterokrotnie została uhonorowana tytułem „Best of Class”, trzykrotnie „Best of Show”. Prowadzi szkolenia w Polsce, Niemczech, Szwajcarii, Holandii. Od 2 lat współpracuje z Akademią „Słodka Kreacja” w Policach, gdzie uczy technik dekoracji tortów royal icing (1. i 2. stopnia), kremem maślanym oraz dekoracji ciastek lukrem królewskim.

HARMONOGRAM SZKOLEŃ

Jeżeli zaczynasz pracę z lukrem królewskim, zapraszamy na szkolenie poprzedzające Tort z motylkiem, gdzie omawiane są gruntowne podstawy pracy z lukrem królewskim (royal icing).


PODSTAWY LUKRU KRÓLEWSKIEGO 

Termin: 18 lutego 2017 r.
Cena: 550 zł/ moduł jednodniowy

– gruntowne omówienie podstaw lukru królewskiego
– wykonanie różowego tortu (wzór do opracowania jak na zdjęciu)
– Borders s,c. wzory gwiazdką malowane,
– praca z tylkami 1-2-3 wzory wypełniające


TORT Z MOTYLKIEM

Termin: 19 lutego 2017 r.
Czas szkolenia: 8 godzin zegarowych
Cena: 550 zł

– jak wykonać prawidłowo lukier królewski
– zasady przechowywania lukru i jakości lukrów gotowych
– zasady przechowywania dekoracji i wykorzystania ich na tortach
– wykonanie tortu z motylkiem

TORT Z KOŁNIERZEM „Dla Małgosi”

Termin: 8-9 kwietnia 2017 r.
Czas szkolenia: minimum 16 godzin zegarowych
Cena: 1100 zł za dwa dni szkolenia

Szkolenie jest dla osób mających już doświadczenie pracy z lukrem królewskim; obejmuje:
– przypomnienie podstaw, czyli omówienie gęstości lukru, jego zastosowania na tortach, przy dekoracjach,
– omówienie wykonania i zastosowania pojemników, worków i tutek do lukru,
– omówienie zastosowania wybranych tylek do lukru oraz ćwiczenie nimi wzorów do dekoracji,
– nauka technik dekorowania: od prostych kresek do kompletnych zestawów dekoracji,
– nauka i pokaz jak wymierzyć i przygotować tort pod dekorację RI,
– wykonanie kołnierza na tort,
– wykonanie miniaturowych róż RI i listków,
– wykonanie subtelnej kopuły z RI z różą na szczycie,
– wykonanie podanego wzoru tortu z „kołnierzem” – wzór do opracowania podczas szkolenia prezentujemy poniżej.

WAŻNE: Każdy uczestnik szkolenia otrzyma opracowane przez Justynę A-Majewską szablony oraz "przewodnik" ze szczegółowym opisem prac do wykonania przy torcie z „kołnierzem”. Jest to niemal kompletna książka z instrukcją obsługi oraz radami i wskazówkami na każdym etapie pracy opartymi na doświadczeniach Justyny przy pracy z royal icing.

REZERWACJA MIEJSCA NA POSZCZEGÓLNE SZKOLENIE - TUTAJ 

Zapraszamy!

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji