...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Kompleksowo o bułkach

Credin nie kazał długo czekać swoim klientom na kolejne seminarium. Miesiąc po ciasteczkowych rewelacjach przyszedł czas na pieczywo drobne. 15-16 maja br. do Sobótki przybyli rzemieślnicy z całej Polski, żeby zapoznać się z kompleksową ofertą pod kątem produkcji pieczywa drobnego.

Co złożyło się na spotkanie?

Po pierwsze, przedstawiono proces technologiczny pieczywa drobnego. Bułki pszenne, gatunkowe, smakowe oraz półcukiernicze wypiekano w Centrum Technologicznym Credin Polska przez cały dzień. Technolodzy bazowali na mieszanka firmowych, pokazując możliwości ich szerokiego zastosowania. 

Po drugie, prezentowano rozwiązania niezbędne w każdej nowoczesnej i konkurencyjnej piekarni, jak dzielarko-zaokrąglarka i linia do bułek Fortuny czy urządzenie z systemem opóźnionego garowania i budzenia do życia według formuły KOMA – Recovery. 

Po trzecie, pokazano, jak z bułek przygotować pyszne i kuszące kanapki. Przy wyjściu z Piekarni Szkoleniowej znajdowało się stoisko, na którym powstawały i znikały w mgnieniu oka fantazyjne kanapki. Dodatkiem były marynowane warzywa.

Po czwarte, firma Credin odkryła swoją niespodziankę - nowość: marynaty do krojonego, czerstwego pieczywa w dwóch wersjach: warzywno-ziołowej oraz pomidorowo-cebulowej. Dobry pomysł, jak nie marnować pieczywa, a przy okazji zaproponować konsumentom ciekawszą wersję przekąsek.

Po piąte, zadbano o dawkę informacji w formie prelekcji czy prezentacji firm. Alina Niewelt (Credin) omówiła najważniejsze zmiany w znakowaniu produktów, które będą obowiązywały za parę lat. Firma Ilapak przygotowała przegląd metod pakowania. Zdzisław Skotnicki dał krótką lekcję projektowania dobrego wnętrza na podstawie dobrych praktyk firmy Promas. Swoje prezentacje miały również firmy: Axel (informatyczne systemy zarządzania dla piekarni i cukierni), GiKO (opóźnione garowanie według formuły KOMA - Recovery), Magorex (producent blach) oraz Wiesheu.

Po szóste, w każdej chwili można było podejść do stoisk firm i zapoznać się z ofertą produktów, które pojawiały się podczas całego seminarium. Organizatorzy seminarium byli: Credin, Fortuna, Ilapak, Chicco Doro, Wiesheu, Masz, Promas,Magorex, Promark, BZ WBK  Finanse&Leasing, Giko, Asperfled, Axel

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć ze spotkania, które odbyło się 16 maja.

Piekarnia Szkoleniowa 

Krzysztof Kaszak, "frontman" zespołu technologów

Z taką zgraną ekipą technologów pokaz nie może być nudny.

Pokaz jak zwykle szedł szybko i sprawnie. Macieja Schmidta oraz Wojciecha Martowica "uchwyciliśmy" przy przygotowaniu serowych bułeczek.

Pokazy technologiczne z produkcji bułek to dobra okazja, żeby przedstawić możliwości urządzenia z systemem kontrolowanego rozrostu ciasta KOMA Recovery.

Klient i opiekun klienta :) W czasie spotkań w firmie Credin klienci mają zapewnioną fachową opiekę. Dbałość o klienta to credo firmy Credin.

Ciekawe propozycje

Tak wygląda przekąska z pieczywa, które nabrało kolorów i smaków w marynacie warzywno-ziołowej oraz pomidorowo-cebulowej. Czy ta propozycja przebije się przez wszechobecne czipsy?

Marynowane patisony, szparagi, pomidory z firmy Asperfield idealnie komponowały się w kanapkach. Kanapki - palce lizać - znikały w mgnieniu oka

 

Spotkania przy stoiskach

Na stoisku firmy GiKO można było dowiedzieć się więcej o systemie opóźnionego garowania ciasta i budzenia do życia wg formuły KOMA Recovery.

O zaprojektowaniu wnętrza sklepów najlepiej porozmawiać ze specjalistami.

W Sobótce nie mogło zabraknąć firmy MASZ Gliwice, producenta niezawodnych miesiarek spiralnych.

Roman Gużak prezentuje nowość - zapowiadaną niespodziankę - marynaty do czerstwego pieczywa.

Nie da się ukryć, że ten sezon upływa pod znakiem muffin.

 

Prelekcje i prezentacje

Alina Niewelt z firmy Credin to ekspert znakowania produktów, a także czystej etykiety.

Przedstawiciel firmy Ilapak przekonywał, że dobre opakowanie nie tylko świetnie prezentuje nasze wyroby, ale też chroni przed rozwojem szkodliwej mikroflory.

Rozmowy o dobrym wnętrzu zawsze wprawiają Zdzisława Skotnickiego w dobry humor - w końcu jego firma Promas od kilkunastu lat projektuje, aranżuje i wyposaża wnętrza komercyjne.

O zaletach systemów informatycznych ułatwiających zarządzanie w piekarni czy cukierni opowiadał Jacek Karmiński z firmy Axel.

Pod tym namiotem zawsze można napić się dobrej kawy, porozmawiać lub posłuchać krótkich prelekcji


Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji