Pod koniec lutego br. 18 zespołów będzie konkurować ze sobą o tytuł Mistrza Polski w przygotowaniu deseru na talerzu. Który z nich najlepiej poradzi sobie z polskimi skarbami – z jabłkiem i ziołami?
Podobne artykuły
Artystyczna uczta. Podsumowanie konkursu Wystawa Dekoracji Cukierniczych Expo Sweet 2020Sprawdź Expo Sweet 2020Zwycięzcy konkursów EXPO SWEET 2019Znamy już listę firm, które zakwalifikowały się do Mistrzostw Polski w Przygotowaniu Deseru. Spośród wszystkich nadesłanych zgłoszeń jury konkursowe wybrało 18 finalistów. Wszystkie zespoły zmierzą się ze sobą 28 lutego w Warszawie podczas targów Expo Sweet.
Ich zadaniem będzie przygotowanie 8 sztuk identycznych deserów gastronomicznych a la carte. Temat tegorocznej edycji brzmi: „Żeby było wesoło, teraz jabłko i zioło”. Jury zwracać będzie uwagę na takie aspekty jak: kreatywność i estetyka prezentacji, nawiązanie do tematu mistrzostw, zastosowanie technik oraz kompozycja smakowa. Jest o co walczyć! Pula nagród to 10 000 zł w gotówce oraz drugie tyle w sprzęcie gastronomicznym.
Mistrzostwa objęły patronatem najważniejsze organizacje branżowe: Fundacja Klubu Szefów Kuchni, OSSKiC, SKP, a także najważniejsze media branżowe, w tym nasza redakcja.
Lista zakwalifikowanych zespołów:
(lista w kolejności alfabetycznej)
-
ALBERTINA RESTAURANT & WINE - Culinary Global Concept
Amarylis Restauracja
Art And Food
Brovaria
Cedrowy Dworek
DoubleTree by Hilton Krakow Hotel & Convention Center
Filharmonia Smaku
Hotel Blue Diamond Active Spa ****
Restauracja "Cucina"
Restauracja "U Rzeźników"
Restauracja Bachus
Restauracja Dinette
Restauracja Lumiere w Hotelu Edison
Restauracja Margeritta
Restauracja Na Lato
Restauracja Nordowi Mol
Restauracja Nowa Łódź
Uzdrowisko Ustka