...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Rekordowo czekoladowy smok na SweetTARGach 2017

Będzie piękna, inspirowana japońskimi grafikami nurtu ukiyo-e i bardzo słodka. Czy cukiernikom uda się pobić rekord Polski i wykonać najwyższą rzeźbę z czekolady plastycznej? Przekonamy się o tym 25 marca 2017 r. podczas VIII SweetTARGów, w nowoczesnych przestrzeniach Międzynarodowego Centrum Kongresowego w Katowicach.

Drużyna utalentowanych śmiałków stanie przed nie lada wyzwaniem: planują wyrzeźbić w czekoladzie plastycznej wspaniałego smoka, którego postać będzie nawiązywała do pięknego nurtu w japońskiej sztuce ukiyo-o (dosłownie: obrazy przepływającego świata). Rzeźba ma mieć ponad 2,5 metra wysokości i zostanie w całości wykonana ręcznie, artyści cukiernicy nie będą używać form, a pomalują ją aerografem.

Liderem grupy jest Damian Wiśniewski, cukiernik, właściciel pracowni Creative Pastry Chef w Sosnowcu, pasjonat kultury i sztuki czasów feudalnej Japonii (zwłaszcza okresu Edo). Zwycięzca konkursu Wystawa Tortów Okolicznościowych Expo Sweet 2015, nominowany złotem w kategorii „figurka” na Cake International Birmingham 2016, uczestnik Sweet Team Poland – grupy polskich sugarcrafterów, która na Cake International Birmingham 2016 została nagrodzona złotem i zdobyła drugie miejsce w kat. Cake Collaborations.

 

Damianowi Wiśniewskiemu pomagać będą: Łukasz Parzymski oraz Teresa Trzaskalik.

Łukasz Parzymski jest doradcą technologicznym w firmie Master Martini Polska Sp. z o.o. oraz wykładowcą w Centrum Kreacji Master Martini. Od 20 lat związany z branżą cukierniczo-lodziarską. Pracował w renomowanych cukierniach w Polsce. Specjalizuje się w pracy z czekoladą oraz cukiernictwie modernistycznym. Był współtwórcą czekoladowego drzewa "Jabłoni" o wysokości 3,5 m, które budowano przez ponad pół roku i zostało przedstawione publiczności podczas Festiwalu Czekolady, Kawy i Herbaty.

Trzecim członkiem zespołu jest Teresa Trzaskalik, utalentowana technolog w firmie AKO. Pasjonuje się karmelem, który wypełnia jej każdą wolną chwilę – prowadzi szkolenia, uczestniczy w pokazach i prowadzi bloga o karmelu: inspiracje-cukiernicze.blogspot.com. Współpracuje też ze szkołami zawodowymi, przygotowując młodzież do konkursów cukierniczych.

Zespół zamierza zużyć do rzeźbienia ponad  50 kg czekolady plastycznej i ponad 30 kg masy cukrowej oraz niezliczoną ilość żelowych barwników, a umożliwią mu to Partnerzy słodkiego eventu: firma Master Martini (Partner Główny) oraz firma AKO (Partner Wspierający).

Rzeźba będzie budowana na specjalnie przygotowanym stoisku i każdy z gości targów będzie mógł osobiście dopingować śląsko-małopolski team. Gdy cukiernicy skończą pracę, do działań przystąpią Kontrolerzy Rekordów Polski, którzy skrupulatnie zmierzą dzieło i wydadzą opinię, czy ustanowiono nowy rekord Polski, a jeśli się to uda, nagrodzą artystów.

Zapraszamy wszystkich kochających słodycze do kibicowania dzielnej drużynie.

Sweet TARGi, MCK Katowice, 25 marca 2017 r.

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji