...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Receptury gości, materiał promocyjny

Chleb orkiszowy z miodem spadziowym

autor: Piotr Mielczarek – mistrz w zawodzie kucharza, szef kuchni w Restauracji Kantyna w Poznaniu

Chleb w naszej restauracji to podstawowy produkt do zup i sałatek, który świetnie podkreśla ich smak. Aromat i jakość samego pieczywa – wypiekanego na naturalnych surowcach, bez zbędnej chemii – doceniają goście restauracji, któ­rzy bardzo często kupują nasze wypieki do domu. Moje ulubione pieczywo to chleb orkiszowy z miodem spadziowym, a najbardziej lubię go za to, że jest prosty… ale jak wiadomo, w kuchni wszystko jest proste, jeżeli zna się podstawy.


 RECEPTURA

Składniki
1 kg mąki orkiszowej
700 g wody
50 g miodu spadziowego
50 g oleju
25 g soli
25 g świeżych drożdży

W wysokiej misce wymieszać wodę, droż­dże, olej i miód spadziowy tak, aby wszyst­kie składniki rozpuściły się i dokładnie połączyły. Dodać mąkę, sól i jeszcze raz wy­mieszać. Ciasto należy wyrabiać aż do uzy­skania jednolitej, gładkiej masy. Podzielić na dwie równe części i uformować z nich bochenki. Przełożyć do foremek lub ko­szyków wiklinowych i odłożyć na oko­ło 1-1,5 godz. Gotowe chleby wypiekać w temperaturze 190oC przez około 50 min. Po wypieku studzić na kratce. Wystudzony chleb najlepiej przechowywać w lnianej ściereczce lub szczelnym pojemniku.

 

 



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Receptury gości

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji