...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Polskie talenty w świecie czekolady

Jak kończyć karnawał to w wielkim stylu! Najlepiej na słodko! Już tylko kilka dni dzieli nas o wielkiej czekoladowej uczty. Uczty dla wszystkich zmysłów - polskich eliminacjach do tytułu World Chocolate Masters! Tego po prostu nie można przegapić!

Już tylko kilka dni dzieli nas od czekoladowego spektaklu, który odbędzie się  26 lutego na forum podczas targów Expo Sweet. Imprezę, podobnie jak w poprzedniej edycji, poprowadzi znany kucharz, autor licznych publikacji oraz prowadzący telewizyjne programy, Karol Okrasa. W tym roku również jury prasowe weźmie czynny udział w ocenie pracy uczestników - przedstawiciele mediów branżowych ocenią Przekąskę Czekoladową. Naszą redakcję będzie reprezentować pasjonatka czekolady pod każdą postacią Natalia Aurora Ignacek, szerzej znana jako Aurora Czekoladowa :)

 

 

Przypomnijmy, w tym roku tematem przewodnim jest “Futuropolis, czyli nowoczesne miasta. Miasta, w których technika doskonale współgra z naturą. Jedzenie odgrywa w nim ważną rolę, jego przygotowanie i podanie graniczy z sztuką. Jest mobilne i funkcjonalne, lokalne a zarazem stojące na światowym poziomie. To nie łatwe zadanie, zważając przede wszystkim na to, że kryterium najważniejszym jest sam smak. Jury oczekuje desrów lekkich i świeżych. Mile widziane będą również, tzw. hybrydy, w których przenikają się różne surowce, techniki i style cukiernicze oraz gastronomiczne. 

 


8 godzinny konkurs zdecyduje nie tylko o tym, kto jest mistrzem czekolady, ale wygrana w nim stanie się przepustką do paryskiego finału o światowy tytuł. Największe emocje z całą pewnością wzbudzi składanie czekoladowej rzeźby, której elementy każdy mógł przygotować już wcześniej.  

 


Program konkursu:

10.00 Rozpoczęcie Konkursu

13.00 Ocena Ciastka Dnia

15.00 Ocena Przekąska czekoladowa

17.00 Ocena Rzeźba Czekoladowa

17.30 Ogłoszenie Wyników

18.00 Zakończenie konkursu

 

Czy można sobie wyobrazić lepsze zakończenie karnawału? 

 


Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji