autor: Komplet Polska
RECEPTURA na 12 sztuk
Ciasto
1000 g KOMPLET Gourmet Muffin
40 g pasty zabajonej
230 g oleju spożywczego
450 g jaj
250 g wody
-----------------------
1970 g
Dodatek do ciasta
75 g wiórek dekoracyjnych, ciemnych
Dekoracja
120 g polewy żelowej z KOMPLET Kiddy Gel Favourite Morelowy (patrz: receptura podstawowa poniżej)
60 g KOMPLET Neuschnee
---------------------------
180 g
2225 g łączna ilość
Wykonanie
Wszystkie składniki ciasta połączyć w miesiarce i wymieszać na szybkim biegu.
czas napowietrzania: około 3 minut
Dodać ciemne wiórki dekoracyjne i zamieszać. Masę wyłożyć na papierową formę do pieczenia KOMPLET Jajko Wielkanocne i upiec.
naważka: około 170 g / 1 szt.
temperatura pieczenia: około 170-180 °C
czas pieczenia: około 35-40 minut
Po ostygnięciu wierzch ciasta posmarować polewą żelową z żelową z KOMPLET Kiddy Gel Favourite Morelowy i posypać KOMPLET Neuschnee.
KOMPLET Kiddy Gel Favourite Morelowy
receptura podstawowa
1000 g KOMPLET Kiddy Gel Favourite Morelowy
500 g wody
---------------------------------------------------------------------
1.500 g łączna ilość
Wykonanie
KOMPLET Kiddy Gel Favourite Morelowy wymieszać z wodą i podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia, nie doprowadzając do zagotowania.