Wiosna pachnie świeżą trawą, rozkwitającymi kwiatami i... czekoladą! Przynajmniej w Bielsku-Białej, gdzie już w marcu odbędzie się II edycja Festiwalu Czekolady!
Podobne artykuły
Manufaktura Doti oblewa wszystkoSkok na głęboką czekoladę - jak zostać chocolatieremVEGE NOW - nowa tabliczka z Wawelu dla wegan i… nie tylko!Dobra wiadomość dla tych, którzy uwielbiają czekoladę! Tej wiosny czeka ich nie lada gratka - 31 marca - 2 kwietnia na Rynku Starego Miasta w Bielsku-Białej odbędzie się II Festiwal Czekolady i Słodkości.
Wydarzenie wzorowane jest na niemieckim festiwalu Chocolart w Tybindze, który skupia uwagę producentów czekolady z całego świata. W Bielsku-Białej można będzie spróbować i kupić najnowsze produkty oraz klasyki wiodących marek czekolad oraz słodyczy. To, co wyróżnia festiwal, to usytuowanie go na zewnątrz z ogólnym dostępem dla publiczności. Oprócz pokazu i prezentacji wyrobów cukierniczych organizatorzy przygotowali również bogaty program artystyczny, wiele atrakcji dla dzieci i dorosłych, m.in. koncerty jazzowe, konkursy, występy, kreatywną strefę pieczenia słodkości, warsztaty z robienia pralin i dekorowania ciasteczek. Ponadto podczas Festiwalu odbędzie się akcja społeczna „Oddaj krew za torbę słodyczy", mająca na celu pozyskiwanie krwi od osób zdrowych na rzecz osób jej potrzebujących. Uwagę przyciągnie zwłaszcza wystawa tortów artystycznych, których obcność nada szczególnych walorów estetycznych całości wydarzenia. To będzie piękny i słodki początek wiosny! Zapraszamy!
Strona internetowa wydarzenia: KLIK!
Filmik z poprzedniej edycji: KLIK!