...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Doceń polskie – strefa biznesu i edukacji na SweetTARGach

Do grona tegorocznych partnerów VIII edycji SweetTARGow dołączył Ogólnopolski Program Promocji „Doceń polskie”. Twórcy przedsięwzięcia, propagującego rodzimą żywność, przygotowali dla producentów, m.in. strefę biznesową prezentującą laureatów programu oraz prelekcje i konsultacje dotyczące znakowania żywności.

Producenci słodyczy, piekarnie i lodziarnie od samego początku regularnie przystępują do certyfikacji żywności w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, który funkcjonuje od 2011 r. Dość powiedzieć, że co czwarty uczestnik poprzedniego audytu (który odbył się w lutym tego roku) reprezentował właśnie sektor piekarsko-cukierniczy. Z okazji katowickich targów twórcy programu „Doceń polskie” przygotowali ciekawe i różnorodne propozycje dla producentów żywności.

 

 


Strefa Doceń polskie

Na stoisku Doceń polskie powstanie m.in. strefa biznesowa, w której prezentowane będą artykuły nagrodzone certyfikatem. – Naszym celem jest stworzenie dla nagrodzonych firm przyjaznej przestrzeni umożliwiającej wymianę doświadczeń i spotkania z innymi reprezentantami sektora– podkreśla Marek Bielski, twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

Konferencja i bezpłatne konsultacje dotyczące znakowania żywności

Udział programu „Doceń polskie” w targach będzie miał także wymiar edukacyjny. – Choć rozporządzenie Unii Europejskiej w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności obowiązuje od grudnia 2014 r., zagadnienie to wciąż budzi wątpliwości producentów. Odpowiadając na potrzeby firm z szeroko pojętego sektora spożywczego, przygotowujemy prelekcje dostarczające praktycznej i cennej wiedzyzapewnia Marek Bielski.
Swoją wiedzą i doświadczeniem w tym zakresie podzieli się Katarzyna Szatkowska, dietetyk i specjalista do spraw prawa żywnościowego Centrum Znakowania Żywności (centrumzz.pl).
– Omówimy kwestie dotyczące oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych oraz treści etykiet i reklam. Podczas indywidualnych konsultacji producenci będą mogli uzyskać odpowiedzi na pytania bezpośrednio związane z ich działalnością. Zarówno konferencja, jak i konsultacje ze specjalistą są darmowe, otwarte dla wszystkich zainteresowanych– uzupełnia organizator programu „Doceń polskie”.

 


Mirek Drewniak w jury konkursu dla wystawców VIII edycji Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARGi

Miło nam poinformować, że w tegorocznym gronie jurorów konkursu dla wystawców zasiądzie przewodniczący Loży Ekspertów programu „Doceń polskie” – mistrz kuchni Mirek Drewniak. Konkurs ma uhonorować wystawców, którzy prezentują nowatorskie produkty, tworzone z wykorzystaniem nowoczesnych rozwiązań technologicznych, oraz produkcje ekologiczne.

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji