Chcesz nie tylko mieć gotowe receptury, ale od kuchni poznać tajniki wiedzy, którymi rządzi się sztuka kulinarna i cukiernicza? Wreszcie jest w Polsce miejsce, gdzie nie tylko kształci się fachowców, ale zaraża się fascynacją do zawodu. To szkoła dla przyszłych mistrzów branży!
Podobne artykuły
Dlaczego i z czego warto się szkolićZapraszamy na webinarium CSB-System!Słodka konferencja nr 3 - online i bezpłatnie!Jednym z wielu celów Ashanti Atelier jest przekazywanie wiedzy dotyczącej sztuki kulinarnej z całego świata. Jej odbiorcami mogą być zarówno szefowie kuchni, cukiernicy, a także bariści i barmani. Tu nie tyle otrzymają zestaw gotowych receptur, ale zdobędą umiejętności oraz wiedzę, która pozwoli im tworzyć swoje własne kreacje. Tu nabędą również odpowiednią kulturą pracy pozwalającą na pracę w zespole. Dzięki takiemu podejściu do kwestii szkolenia, Polska ma wkrótce szansę znaleźć się na poziomie kulinarnych potęg, takich jak Hiszpania, Włochy czy Francja. Taką ma nadzieję założycielka Ashanti - Małgorzata Michalska, która posiada 25 lat doświadczenie w międzynarodowych firmach,
w tym12 lat w firmie Philip Morris i 12 lat w przemyśle spożywczym kakaowo-czekoladowym.
19 marca 2017 r. szkoła miała swoje oficjalne otwarcie. Ale już wcześniej cieszyła się ogromnym zainteresowaniem. Nic dziwnego, zważywszy na nazwiska nauczycieli zaangażowanych w projekt. Bożena Sikoń, Andrea Camastra, Maciej Rosiński, Walter Vogt, Michał Doroszkiewicz, Diego Lozano i wielu innych mistrzów poprowadzą specjalistyczne szkolenia zarówno dla osób zaawansowanych jak też amatorów.
Póki co, Ashanti oferuje bogaty wachlarz szkoleń 1-2 dniowych. W dalszym etapie rozwoju planowane są szkolenia kilkumiesięczne kończące się oficjalnymi certyfikatami. Wszystko w oparciu o współpracę z międzynarodowymi sławnymi szkołami kulinarnymi takimi jak, np. Le Cordon Bleu czy Paul Bocuse.
Szkoła składała z trzech sal specjalistycznych rozmieszczonych na 500m2, w tym jedna profesjonalna gastronomiczna do szkoleń dla szefów kuchni i dwie sale cukiernicze. Na każdej sali znajduje się 12 stanowisk pracy.
Szkoła oferuje również solidną porcję wiedzy na temat prowadzenia własnego biznesu. Będą prowadzone oddzielne szkolenia dotyczące wiedzy komercyjnej, która pomoże otworzyć własny biznes i utrzymać go we właściwej kondycji.
Będą organizowane także eventy integracyjne, szkolenia/zabawy dla dzieci, by dzięki temu poszerzyć świadomość klienta ostatecznego – konsumenta.
Międzynarodowa Szkoła Sztuki Kulinarnej Ashanti Atelier
ASHANTI ATELIER Sp. z o.o.
H. Sienkiewicza 82/84 | 90-318 Łódź
Więcej informacji i szkolenia -> KLIK!