...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AM, materiał promocyjny

Pokazy włoskich mistrzów – rzeźbienie owoców i lodowe sushi

Już na początku kwietnia dwóch mistrzów w swoich dziedzinach zabierze Państwa w fascynującą podróż. Dzięki Beppo Tonon dowiecie się, jak ze zwykłych owoców i warzyw stworzyć prawdziwe dzieła sztuki, z kolei dzięki Filipo Novelli przeniesiecie się do krajów orientu, gdzie będziecie mogli spróbować wyjątkowo oryginalnych smaków.

W siedzibie firmy Comprital szkolenia poprowadzi dwóch włoskich mistrzów, poniżej przedstawiają swoje sylwetki.

Beppo Tonon

Jestem właścicielem Ca’Lozzio, baru lodowego i restauracji, która jest także, a raczej przede wszystkim centrum kulturalnym i artystycznym.  Pasja pod znakiem licznych dowodów uznania, rozwój artystyczny na coraz wyższym poziomie, by zaspokoić niepohamowaną kreatywność – tak można określić moją pracę. W latach 1996, 1998 i 2004 zająłem pierwsze miejsce w trzech najważniejszych konkursach dekoracji pucharów lodowych, w Longarone, w Alicante w Hiszpanii i w Erfurcie w Niemczech. 

 

W roku 2006 jako kapitan włoskiej drużyny, do której należeli ponadto: Roberto Rinaldini i Sergio Colalucci, zdobyłem Puchar Świata Baru Lodowego w Rimini. Udekorowałem także bufet z okazji zgromadzenia Unii Europejskiej i podczas ostatniej edycji „Pavarotti&Friends”. Obecnie uczę rzeźbienia w warzywach we włoskich i zagranicznych szkołach zawodowych.  Jeśli dostrzeżecie w telewizji arbuza pokrojonego tak zręcznie, że wygląda jak niezwykły kwiat, możecie być pewni, że zaraz potem pojawi się zwalista i pewna siebie postać Bebbe Tonona.  Uczestniczyłem w wielu programach telewizyjnych. Stany Zjednoczone, Japonia, Ameryka Łacińska oraz kraje całej Europy kontaktują się ze mną w sprawie pokazów. Udzielałem także wywiadów dla lokalnych nadawców. W roku 2013 byłem gościem programów VeroTV, Masterchef Italia Magazine.

 

Na kursie w firmie Comprital nauczysz się zamieniać desery w kwiatowe pąki. Dzięki wiadomościom, jakie zdobędziesz, będziesz potrafił wyróżnić się spośród konkurentów i zaprezentować w nowym świetle swoją działalność. Dowisz się, jak zamienić zwykły bufet w bankiet książęcy!



Filipo Novelli

Filippo Novelli – szef kuchni i włoskiej drużyny, która zwyciężyła w Pucharze Świata w Lodziarstwie 2012, zdobywca wielu prestiżowych nagród m.in.: Premio Promessa della Cucina Italiana, mistrz smaku w 2009/2010 i 2011/2012. Wykładowca Athenaeum – centrum profesjonalnego kształcenia Comprital S.p.A.

Z zawodu jestem kucharzem, a z pasji i zamiłowania cukiernikiem. Od zawsze byłem zainteresowany kuchnią orientu, jej smakami i aromatami. Pomyślałem, że ciekawe byłoby połączenie sprawy tak bardzo włoskiej jak lody z estetyką kuchni japońskiej. Przez kilka tygodni zastanawiałem się nad zrobieniem lodowego sushi i doszedłem do wniosku, że to możliwe.

 

Po kilku tygodniach prób wypracowałem sposób wykonania, w miarę prosty i możliwy do wdrożenia w lodziarni. Tworzę zarówno nowe formy sushi, jak i nowe smaki. Dotychczas wszystkie były wykonane na słodko, teraz przygotowuję receptury z lodami gastronomicznymi, w których sushi lodowe będzie słone. Mamy klientów, którzy po kursie w Comprital rozpoczęli produkcję i sprzedaż lodowego sushi. Zainwestowali czas, miejsce w swoich witrynach i sprzedają około 500 sztuk tygodniowo! Odwiedzili wiele japońskich restauracji, proponując im te desery, i spotkali się z ogromnym zainteresowaniem. Trzeba poświęcić czas i wykazać się aktywnością, wyjść poza schematy, otwierają się wówczas zupełnie nowe możliwości.
 
Podczas kursu zaprezentuję efektowne desery i unikalne połączenia smakowe w sushi lodowym oraz w lodach gastronomicznych, które zmienią Państwa podejście do smaków. To będzie egzotyczna wyprawa w kierunku kulinarnego orientu, która z pewnością wielu zaskoczy i zafascynuje. Po tej smakowej wycieczcie niż już nie będzie takie samo.

Miejsce i terminy kursów: Comprital Polska, Stanisławowo 52C, 05-180 Pomiechówek – 4, 5, 6 kwietnia 2017 r.
Zapisy: tel. 506 065 680.

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji