Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w „AKADEMII FOOD-LEX – jakość i bezpieczeństwo żywności”, która odbędzie się w dniach 24-25 maja 2017 r. w Serocku.
W programie m.in.:
- Nowości w systemach certyfikacji: FSSC 22000 v.4, IFS v.7, BRC v.7
- Przewodniki Komisji Europejskiej dotyczące substancji dodatkowych, aromatów i enzymów
- Prace legislacyjne z zakresu materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością istotne z punktu widzenia przedsiębiorstw spożywczych
- Aspekty mikrobiologiczne w przemysłowej produkcji żywności
- Aktualne prace Komisji Europejskiej z zakresu znakowania produktów spożywczych
- Zanieczyszczenia żywności – akrylamid, estry 3-MCPD i inne zanieczyszczenia żywności
- Prace urzędu EFSA istotne z punktu widzenia przemysłu spożywczego
- Nierzetelne informacje o produktach spożywczych zamieszczane w mediach i portalach internetowych – możliwości obrony i dochodzenia swoich praw
- Wytyczne Codex Alimentarius dotyczące wirusów w żywności - zapisy, na które warto zwrócić uwagę
Lokalizacja: 24-25 maja 2017 r., Hotel Warszawianka, Jachranka 77, 05-140 Serock
25% zniżki dla prenumeratorów kwartalnika „Food-Lex”
Jak zwykle gwarantujemy najlepszych wykładowców, nieograniczoną możliwość dyskusji w czasie wykładów oraz podczas uroczystej kolacji!
Kto powinien wziąć udział w konferencji?
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych - pracowników działów produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla osób odpowiedzialnymi za sprawy legislacyjne.
Więcej informacji na stronie: www.pfpz.pl
W przypadku pytań proszę o kontakt:
Monika Jonczak, Dyrektor Marketingu
tel.: +48 22 830 70 55, email: m.jonczak@pfpz.pl