Perfekcja wykonania nowoczesnych deserów, wyraziste, zaskakujące i kaskadowo przechodzące smaki oraz różnorodność struktur – tak w kilku słowach można podsumować spotkanie ze sztuką cukierniczą słynnego brazylijskiego mistrza Diego Lozano.
W dniach 19-21 czerwca br. w Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej Ashanti w Łodzi Diego Lozano poprowadził intensywne szkolenie z deserów, ciast i makaroników. Dodatkowo 22 czerwca można było wziąć udział w pokazach demonstracyjnych i przyjrzeć się technikom pracy stosowanym przez sympatycznego Brazylijczyka, uczestnika World Chocolate Masters. Ciekawe i różnorodne tekstury, estetyka wykonania i przede wszystkim dużo niesamowitych smaków, w których słodycz była dobrze wyważona – to wszystko robiło pozytywne wrażenie na uczestnikach szkoleń, wśród których nie brakowało doświadczonych mistrzów. W opinii uczestników był to pożytecznie spędzony czas i dobrze zainwestowane pieniądze.
Kolejne szkolenia z Diego Lozano w Ashanti już na początku 2018 r.