...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Brownie z musem czekoladowym

autorka: Marta Bucior – Manufaktura Czekolady

RECEPTURA

Brownie
180 g masła
250 g czekolady z Ghany 70%
4 jajka
200 g cukru
100 g brązowego cukru
1/4 łyżeczki soli
1 1/2 łyżeczki esencji waniliowej
100 g mąki

W rondelku rozpuścić gorzką czekoladę z masłem. Odstawić do przestudzenia. Do dużej miski dodać jajka, oba rodzaje cukru, sól i wanilię. Zmiksować do uzyskania puszystej jasnej masy. Następnie stopniowo wlewać przestudzoną czekoladę z masłem, cały czas miksując. Po dodaniu całej do czekoladowej masy przesiać mąkę i miksować krótko, do połączenia się składników. Gotową masę przelać do foremki (najlepiej kwadratowej) o wymiarach 25x25cm. Piec w 180oC przez 25-30 min. Odstawić do całkowitego wystygnięcia.


Mus czekoladowy
125 g serka mascarpone
300 g śmietanki 30%
150 g czekolady mlecznej

Mascarpone w temperaturze pokojowej oraz śmietankę krótko miksować do delikatnego ubicia. Następnie dodać rozpuszczoną czekoladę. Tak przygotowany mus wyłożyć na brownie. Całość włożyć do lodówki na 2-3 godziny.
Aby uzyskać efekt ze zdjęcia, mus przekładamy do worka cukierniczego i szprycujemy.

 

Marta Bucior – Manufaktura Czekolady, studentka SGGW na kierunku żywienie, pasjonatka pieczenia i gotowania, a przede wszystkim czekolady w każdej postaci –ciast, pralin, deserów.


Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji