...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy, materiał promocyjny

Makowo-cytrynowy puszek

autor, uczeń: Angelika Remes, nauczyciel prowadzący: Anna Matysiak

RECEPTURA

Biszkopt makowy
4 jaja
3 łyżki cukru
2 łyżki mąki
2 łyżki maku
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Jaja ubić z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę, mak i proszek do pieczenia, delikatnie połączyć. Wyłożyć do blaszki o wymiarach 24x35 cm. Piec przez 20 min w 180°C.

Masa cytrynowa
0,5 l śmietanki 30%
2 łyżki cukru pudru
200 g jogurtu greckiego
2 śmietanfiksy
10 g żelatyny
skórka otarta i sok wyciśnięty z 1 cytryny

Śmietanę ubić z cukrem, jogurtem i fiksami. Dodać upłynnioną żelatynę , skórkę i sok z cytryny.


Poncz
1 szkl. wody
1 łyżka cukru
3 łyżki soku z cytryny

Polewa czekoladowa
100 g gorzkiej czekolady
2 łyżki kakao
2 łyżki cukru
4 łyżki śmietany 18%

Wszystkie składniki upłynniamy w kąpieli wodnej.

Dodatkowo
150 g biszkoptów
250 g powideł śliwkowych
100 g rodzynek


Wykonanie
Biszkopt makowy nasączony – powidła śliwkowe – masa cytrynowa – biszkopty nasączone – polewa – rodzynki.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Zofii Sękowskiej

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji