...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Comprital, materiał promocyjny

Czekolada z salsą karmelową i kruchymi ciastkami

autor: Karol Łazarewicz-Pudłowski – technolog żywienia, pracownik Comprital Polska.

RECEPTURA

Składniki
1000 g Giubileo Cioccolato (COMPRITAL)
400 g cukru
2500 g mleka 3,2%
200 g śmietany 33%
140 cukru gronowego (COMPRITAL)

Odważamy mleko i śmietanę do garnka i zaczynamy gotować, ciągle mieszając. Przygotowujemy cukier, cukier gronowy oraz Giubileo Cioccolato, łączymy z mlekiem. Gotujemy wszystkie produkty do temperatury 85°C.
Przy wyciąganiu lody przelewamy cienkimi paskami Variegato Monello, najlepiej z rękawa cukierniczego. Przesypujemy pokruszonymi ciastkami, kilka ciastek możemy włożyć w lody (element dekoracji).

 

Ciastka
300 g Tuorlo Vivo (COMPRITAL)
650 g cukru
10 g soli
20 g skórki z limonki
650 g masła
900 g mąki
30 g proszku do pieczenia

Dobrze połączyć żółtka Tuorlo Vivo, cukier, sól i skórkę z limonki z miękkim masłem. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Pozostawić w lodówce.
Zagnieść wszystkie składniki i znów zostawić w lodówce na co najmniej 3 godziny. Po tym czasie wałkować ciasto na grubość 4-5 mm, wycinać metalowym ringiem średnicy 3-4 cm.
Piec w temperaturze 180°C około 15-20 min.


Karol Łazarewicz-Pudłowski – technolog żywienia, pracownik Comprital Polska. Zajmuje się przygotowaniem, produkcją i sprzedażą lodów rzemieślniczych. Nasi technolodzy uczestniczyli w otwarciach najlepszych lodziarni w Polsce, dzieląc się wiedzą i doświadczeniem.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Comprital

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji