...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Master Martini Polska, materiał promocyjny

Rolada wielkanocna

autorka: Anna Płochocka, technolog Master Martini Polska

RECEPTURA

Completo Cacao
250 g mieszanki FiorFiore Completo Cacao
90 g oleju
90 g wody

Wszystkie składniki mieszamy na wolnych obrotach przez 3 min. Wykładamy na blaszkę i pieczemy w 180°C przez 15 min. Po wystudzeniu wycinamy zajączki.

Biszkopt pistacjowy
80 g granulatu pistacjowego Granella di Pistacchio
10 g mąki typu 500
108 g białka
75 g cukru
10 g masła

Granelle di Pistacchio blendujemy na drobne kawałki. Białka ubijamy, powoli dodajemy cukier. Pod koniec ubijania wlewamy rozpuszczone masło, wsypujemy granellę i mąkę. Po wymieszaniu wykładamy masę na blaszkę o wymiarach 25x10 cm. Pieczemy w 190°C przez 11 min.



Mus migdałowy
400 g śmietany 30%
10 g pasty migdałowej Mandorla Dolce
40 g cukru pudru
10 g żelatyny
100 g wody

Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Śmietanę ubijamy na 3, dodajemy cukier puder, pastę migdałową Mandorla Dolce i rozpuszczoną żelatynę. Połowę musu wlewamy do foremki, układamy wycięte z biszkoptu zajączki i wlewamy resztę.

Chrupiąca wkładka
100 g kremu Caravella Gran Pistacchio
15 g granulatu pistacjowego Granella di Pistacchio

Krem Caravella Gran Pistacchio rozpuszczamy, dodajemy Granellę, smarujemy biszkopt pistacjowy. Tak przygotowanym biszkoptem przykrywamy mus migdałowy w foremce. Zamrażamy.

 

Polewa
225 g surogatu czekoladowego Centramerica Orange
125 g oleju

Olej podgrzewamy do temperatury 45°C, dodajemy Centaramerica Orange, mieszamy i w temperaturze 24°C oblewamy roladę.

Dekoracja
Surogat czekoladowy Centramerica, czekolada Ariba.



Anna Płochocka
– cukiernictwem pasjonowała się już w dzieciństwie, pierwsze wypieki wykonywała pod czujnym okiem mamy. Ogromna wiedza technologiczna pozwala jej na tworzenie niezwykłych receptur. Cukiernictwo to dla niej ciągłe szukanie inspiracji i smaków. Barwna osobowość, uśmiechnięta i tryskająca humorem, pierwsza kobieta w szeregach zespołu technologicznego Master Martini Polska.


Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Master Martini Polska

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji